top of page

Guros positive fødselshistorie: - Kvinnekroppen er virkelig helt utrolig!

Guro ønsket en vannfødsel på Storken i Bergen, men endte opp med å bli satt gang. Likevel fikk hun en positiv fødselsopplevelse. "Tenk at ved hjelp av affirmasjoner, pust og fremming av kroppens egen oksytocin så kan perspektivet endres fra at fødsel er smertefullt og forferdelig til at det er kraftfullt, naturlig og en helt rå og vakker opplevelse," skriver hun.

Guros positive fødselshistorie

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg hadde hørt om Positiv Fødsel og fulgte Line sin Instagram konto lenge før jeg var gravid og visste at dette var noe jeg skulle investere i i svangerskapet.


Da jeg ble gravid gjorde jeg meg tanker om å føde på Storken og bruke badekar som smertestillende og kanskje til og med få føde i vann.


Men fødselen var fortsatt ikke startet spontant i uke 42+0.


Dagen var kommet for overtidskontroll og jeg innså at ting ikke kom til å bli akkurat slik jeg hadde forestilt meg siden sjansen for å bli satt i gang var stor.


Jeg tenkte at jeg kom til å få ballong og forberedte meg på at dette var en prosess som kunne ta flere dager før babyen endelig skulle komme ut.


Men da jeg kom inn til kontrollen så hadde jeg allerede litt åpning og jordmor ønsket derfor at vi skulle ta vannet og jeg ble innlagt på føden med en gang.


Min mann, som under kontrollen måtte sitte ute i bilen pga koronatiltak, fikk komme inn med en gang.


Og heldigvis for det, for dette ble en kort prosess!


De tok vannet kl 11:20 og riene begynte så godt som med en gang. Ganske korte, men kom fra begynnelsen av med 3-4 minutters mellomrom og økte raskt på.


Min kjære mann og jeg hadde snakket mye sammen om viktigheten av å fremme oksytocin og vi pratet og lo masse sammen de to første timene frem til ting ble mer intenst og jeg trengte å fokusere mer innover.


Jordmor hadde sagt at hun ønsket å sjekke progresjon etter to timer fra vannet hadde blitt tatt og sa at de eventuelt måtte begynne med drypp om jeg ikke hadde hatt særlig fremgang.


Jeg presiserte at jeg ikke ønsket verken drypp eller epidural om det ikke var helt nødvendig for min eller barnet sin del og vi ble enig om at de skulle gi meg mer tid og at heller de som kom på kveldsvakt skulle sjekke igjen.

Da kveldsvakten kom ca kl tre var jeg allerede 4-5cm og jeg hadde så godt som ingen pause mellom riene.


Jeg fokuserte på oppoverpusten og gjentok affirmasjonene nesten konstant til meg selv og fokuserte på å slappe av i kjeve, skuldre, hender og bekken.


Min kjære kom med masse oppmuntring, gode ord, hjalp med stillingsendringer og kom med drikke til meg.

De konstante riene fortsatte en stund til og jeg var helt totalt i min egen verden.


Jordmoren kalte det for "labour land".


Det føltes ut som at jeg var halveis bevisstløs, noe som føltes litt skummelt, men også deilig for da måtte jeg gi meg hen og la kroppen ta over.


Jeg klarte ikke å ligge på sengen og jeg vekslet mellom å sitte på pilatesball, lene meg over prekestol, gå litt rundt i rommet og å sitte på sengekanten.


Tankene var hele tiden fokusert på at jeg skulle følge kroppen og å la barnet få rotere ned i bekkenet og at jeg snart skulle få treffe min datter.

Da de sjekket meg igjen et par timer senere hadde jeg full åpning og hodet var langt nede.


Jeg fikk hjelp til å komme meg opp på knærne og lene meg framover og fikk endelig litt pause mellom riene.


Jeg kjente at jeg hadde kontroll over egen kropp og kunne starte trykkingen manuelt for så at kroppen tok over og trykket babyen ut for meg.


Min mann løp mellom hodeenden for å komme med oppmuntrende ord til meg og ned til jordmødrene for å se barnet komme ut.


Jeg startet å trykke aktivt ca kl 18:00 og datteren vår var ute kl 18:34 - ca 7 timer fra første rie.


Kvinnekroppen er virkelig helt utrolig! Tenk at ved hjelp av affirmasjoner, pust og fremming av kroppens egen oksytocin så kan perspektivet endres fra at fødsel er smertefullt og forferdelig til at det er kraftfullt, naturlig og en helt rå og vakker opplevelse.


Dette på tross av at jeg hadde blitt satt i gang og at ting ikke ble slik jeg i utgangspunktet hadde håpet på.


Takk for et veldig fint kurs, det har virkelig gitt fantastiske redskaper til å håndtere fødselen og til og med sitte igjen med en positiv opplevelse!"


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Guro? Da må du sjekke ut vårt fødselsforberedende kurs!

Comentarios


bottom of page