top of page

Førstegangsfødende Victoria fikk ta imot datteren selv

Førstegangsfødende Victoria fødte ti dager over termin. Hun hadde håpet på badekar, men da hun kom til sykehuset var fødselen kommet så langt at det var for sent. Siden hun hadde forberedt seg så godt på forhånd tok hun beskjeden på strak arm.

Førstegangsfødende Victoria fikk ta imot datteren selv

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Ti dager etter termin kom verdens fineste jente. Riene hadde startet så smått dagen før. I starten var jeg usikker på om det var det det var, siden de var uregelmessige.


Jeg var rolig og fikk til å sove 3-4 timer den natten, men våknet ved hver rie.


Da jeg la meg hørte jeg på lydfilene. I 4-tiden den morgenen kom riene litt oftere, så jeg tenkte at det var på tide med en dusj og å spise.


I 6-tiden vekket jeg mannen, nå var det på tide å ta tiden, det var 4-5 minutter mellom riene og de var varierende i intensitet.


Vi ringte sykehuset i 6-tiden og de bad oss om å bli hjemme litt lengre.


De fortalte at det var vanlig for en førstegangsfødende at aktiv fødsel varer i 12-14 timer. Jeg tenkte ikke noe mer over det og så for meg at dette ville ta lang tid.


Vi hørte på spilleliste med avslappende sanger, jeg hørte på lydfiler og så på morsomme youtubeklipp mellom riene.


Nå hadde det tatt seg såpass opp slik at jeg måtte virkelig fokusere på oppoverpusten under hver rie. Mannen min holdt på korsryggen under hver rie, noe jeg syns hjalp.Vi ringte sykehuset på nytt i 9-tiden og jeg husket at under denne korte samtalen hadde jeg to intense rier. Vi ble tipset om å dusje igjen, men vi kunne komme inn hvis vi ville. Jeg prøvde å dusje igjen, men da måtte jeg sette meg ned.


Sykehuset ligger 15 minutter unna, så det var ikke store avstanden, men selve bilturen var intens. Jeg lengtet etter badekar, for jeg håpet på at dette var en mulighet for meg.


Hele veien til sykehuset kom det intense rier hyppig, men jeg opplevde at jeg klarte å puste meg gjennom dem, her hørte jeg på lydfilene.


Vi ankom fødestua 11.00.


Da jeg ble sjekket 11.30 begynte jordmor å le; hun spurte om hun trodde vi skulle bli sendt hjem og jeg svarte rolig at jeg ikke skulle hjem. Jordmor kunne da fortelle at jeg skulle ikke hjem, fordi jeg var 7-8 cm(!!).


Jeg fikk beskjed om at badekar ikke var mulig for meg, fordi jeg var for langt på vei. Denne beskjeden tror jeg hadde vært vanskeligere for meg hvis jeg ikke hadde gått på ditt kurs, men der og da tenkte jeg ikke noe over det, jeg fortsatte med pusten.


Kl. 12 gikk vannet, noe jeg ikke fikk med meg, og jordmor sjekket meg igjen.


Nå var jeg 10 cm. Jeg husker at jordmor spurte meg «Vet du hva det betyr?» og da svarte jeg at jeg snart får møte babyen min.


Dette var en affirmasjonene som hang hjemme i stua mi- at hver bølge minner meg på at jeg er er et steg nærmere på å møte baby.


Jeg bad om lystgass da vi kom til sykehuset, det fikk jeg etter at vannet hadde gått. I denne fasen prøvde jeg litt forskjellige posisjoner, som å stå i prekestol.


Jeg husker også her at jeg tenkte at jeg måtte slappe av i kjeven.


Mannen min var en enorm støtte hele veien og holdt på hoftene mine på hver rie. Jordmor foreslo at jeg kunne prøve å sitte på huk, noe jeg gjorde på senga.


Jordmor og barnepleier kunne se hodet og baby var klar for å komme ut.


Jeg likte meg best på alle fire, med hendene på sengegavlen. Her glemte jeg nedoverpusten, men jeg følte nesten at jeg «pustet» baby ut, da jeg ikke kjente den pressetrangen.


Først kom hodet og baby skrek.


2,5 timer etter at vi ankom sykehuset, kl.13.30, tok jeg imot jenta vår(som vi ikke visste kjønnet på) stående på alle fire. Jordmor hjalp til med å få henne opp til meg.


Det er det villeste jeg noensinne har vært med på! Jeg var og er så stolt over hele fødselen min. Jordmor leste fødebrevet mitt, der jeg fortalte om at vi ønsket det rolig og om positiv fødsel-kurset. Jordmor forsøkte å tilrettelegge i den grad det var mulig.


Jeg følte hele tiden at jeg fulgte mine instinkter og jeg brukte pusten hele veien.


Jeg fikk ingen rifter og jordmor sa rett etter fødsel at jeg var den fødte fødemaskin og at hun ville klone meg!


Forståelsen for hvordan oksytocin fungerer, det å være avslappet og trygg i kroppen, hvordan livmoren jobber og samspillet med partner gav meg tryggheten til å få min drømmefødsel.


Mannen min sa at han var stressa før fødsel og kurs fordi han var redd for at jeg skulle bli redd under fødselen, men siden jeg var så rolig hele veien var han aldri stressa.


Jeg sitter igjen med en enorm mestringsfølelse. Neste gang håper jeg på badekar - hvis jeg rekker det!"


Du får 30% rabatt på det fødselsforberedende kurset ut 31/12!

Comments


bottom of page