top of page

Førstegangsfødende Sofia var så rolig at jordmødrene ble skikkelig imponert

Før Sofia ble gravid tenkte hun at fødsel er det ikke vits i å forberede seg til, det blir som det blir. Hun sikftet mening da hun fant ut at hun var gravid og det hun lærte ga henne en enorm trygghet.

Her er hennes historie:


"Før jeg ble gravid hadde jeg en tanke om at en fødsel "blir som den blir" og at man ikke kan forberede seg. Dette snudde heldigvis raskt da testen viste to streker.


Jeg kjøpte både boka di og kurset. Der lærte jeg om hva som skjer i kroppen under rier og fødsel, hva som er grunnen til smertene, hvordan få bedre rier og hvordan håndtere smertene.

Kunnskap er for meg trygghet.


Min samboer leste også boka og vi snakket mye om fødselen, noe jeg fikk igjen for da han måtte ta seg av pratingen med jordmødrene.

Jeg hadde murringer/rier i 2-3 døgn.


Klarte fint å puste/vugge meg gjennom dem og vi prøvde å ha en god stemning hjemme. Gikk også en mil på tur tilsammen disse tre dagene, inkludert dagen jeg fødte.


Etter siste tur tok riene seg enda mer opp, så jeg la meg og hørte på fødsel-spillelista mi.Etter en kort stund gikk det opp for meg at jeg ikke fikk høre én sang ferdig uten en rie og de ble stadig kraftigere. Jeg begynte å ta tiden som viste maks 2,5 min mellom hver.


Samboer ringte føden som etter kort samtale med meg konkluderte med at vi måtte komme med én gang.


I løpet av turen ble det under 2 min mellom riene. Jeg husker kroppen skalv da vi gikk inn på sykehuset og at riene "gikk litt i ett" uten særlig pauser.


Jeg gikk i ring i gangen imens vi ventet på jordmor. Hun undersøkte meg raskt. Jeg var veldig redd for at det skulle vise seg å være lite åpning, men heldigvis var det 7cm.


Jeg fikk det eneste føderommet med badekar og var overlykkelig.


Det føltes som om kroppen var paralysert og helt i sin egen verden. Det eneste jeg fokuserte på var pusten. Samboer og jordmor tok deg av resten.


Jordmor fant frem lystgassen med én gang, - det var MAGISK. Jeg la meg ned i et varmt badekar og fortsatte pustingen. 25 min etter forrige undersøkelse hadde jeg full åpning.


Jordmødrene jeg hadde var helt fantastiske. Så rolige og med de beste oppmuntrende ordene en førstegangsfødende kan ønske seg.


Jeg fikk så voldsomt skryt av jobben jeg hadde gjort hjemme og jobben jeg gjorde med å høre på kroppen i badekaret.


Jeg hørte i det fjerne setningen; "skulle ikke tro du var førstegangsfødende".


Også i etterkant av fødselen pratet jordmor om hvor fascinert hun var over fødselen og hvordan jeg lot kroppens egne hormoner gjøre jobben.


Jeg måtte såklart fortelle om kurset ditt.


Tre timer etter ankomst ble han født i badekaret etter hele 55 min med pressing.


Jeg fikk løfte ham opp sammen med jordmor og det hele ble filmet etter oppmuntring fra jordmor.


Barnet måtte raskt ut til akutt-teamet, så samboer fikk ikke klippet navlesnor (ei heller sen avnavling). Men til tross for dette sitter vi igjen med en fantastisk følelse etter fødsel.


Jeg vil takke deg for hjelpen. Uten teknikkene hadde jeg nok ikke fått roet meg ned hver gang panikken banket på døra."


Hvis du også vil forberede deg til fødsel på samme måte som Sofia, bør du sjekke det nettbaserte fødselsforberedende kurset.

Comments


bottom of page