top of page

Førstegangsfødende Martines positive fødsel: - Det var en helt rå opplevelse!!

Å forberede seg på fødsel er alltid en god idé. Det hjelper å ha en forståelse av hva som kommer til å skje og lære seg teknikker for å håndtere både smerte og uventede situasjoner. Men det er også lurt å nevne at man har tatt kurset når man ringer til sykehuset, for fødselen kan ha kommet mye lengere enn det kan virke som. Martines fødsel er et godt eksempel på det.

Førstegangsfødende Martines positive fødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg er en person som liker å forberede meg og planlegge alt så godt det lar seg gjøre. Som mange andre tidligere har hørt er det ‘ikke vits’ å forberede seg til fødsel, fødsel er ‘forferdelig vondt’ og man vet ikke hva som venter en.


Sistnevnte er sant, man vet aldri hvordan fødselen blir, men jeg er utrolig glad for at jeg valgte å forberede meg med blant annet dette kurset.


Vannet gikk kl. 1.40 dagen før termin.


Fikk 10 sekunders snev av ‘panikk’ da det plutselig ble veldig ekte at nå skjer det! Det var heldigvis alt, før jeg smilte og følte meg supermotivert.


Jeg vekket mannen og ringte inn til føden. La meg til å sove med lydfil i bakgrunnen, men første rie kom etter én time.Sto opp, lagde meg te og en god frokost, så serie og strikket. Storkoste meg mens klokka gikk.


Mannen sto opp klokken 7, da gikk jeg i dusjen og hørte på affirmasjonene. Jobbet godt med oppusten gjennom riene og tok det fremdeles kjemperolig.


Klokken 11.00 hadde riene vært litt hyppigere (kanskje hver 15. minutt) en periode og det ble vanskelig å fullføre lunsj.


Vi bestemte oss for å kjøre inn mot føden da det tar 45 min.


Selv var jeg ikke stresset og tenkte vi kunne dra til svigermor og slappe av, men på bilturen kom riene med 5 minutters mellomrom og mannen overbeviste meg om at vi burde ringe inn.


Forklarte til jordmor at riene var tette, men jeg opplevde de mindre vonde enn tidligere. Vi ble enige om å komme inn på en sjekk.


Jordmor informerte at dette kunne ta tid, særlig basert på min beskrivelse av riene som var nokså håndterbare og at jeg var førstegangsfødende; men vi tok en sjekk allikevel.


8cm åpning!!!


Jordmor så sjokkert ut og jeg og mannen lo.


‘Utrolig’ tenkte jeg og var veldig fornøyd med all jobben som var gjort hjemme og jeg følte meg fantastisk og motivert.


På med sykehusskjorta og riene kom bare tettere og tettere. Brukte oppusten godt (forestilte meg bobler som jeg blåste og slapp) og var helt i min egen boble. Mannen var 110% tilstede og vi hadde konstant 2 jordmødre ved vår side.


Fasen fra riene og over til pressriene opplevde jeg som mest utfordrende, men samtidig håndterbart. ‘For hver rie er jeg et steg nærmere å møte barnet mitt’ gikk på repeat i hodet mitt.


Pressriene startet og jeg var imponert over å kjenne hvordan kroppen jobbet og viste nøyaktig hva den skulle gjøre.


Utrolig nok syns jeg pressriene og de siste timene før babyen vår kom var den enkleste delen av fødselen. Det føltes så naturlig ut, samtidig som jeg følte meg så tilstede og kunne puste godt mellom riene mens jeg ventet på neste.


Vår lille jente kom til verden 15.22 og klokken 15.00 husker jeg så godt jeg så på klokka og spurte om ikke jordmødrene kanskje var ferdig på jobb? Så lo vi alle.


Affirmasjonene var til god hjelp under pressriene og siste innspurt.


Det var en helt rå opplevelse!!


Noe av det første jeg sa da jeg reiste meg igjen etter fødselen var ‘dette kan jeg godt gjøre igjen!’.


Er så glad jeg valgte forberede meg så jeg visste nøyaktig hva jeg hadde krav på (byttet for eksempel fødested), samt hvordan kroppen lar en fødsel skje.


Sitter igjen med en følelse av mestring, kontroll og stolthet. Gleder meg så til å få oppleve dette igjen!"


Hvis du også har lyst til å forberede deg til fødsel sånn som Martine, så har vi 40% rabatt på det nettbaserte fødselsforberedende kurset ut 31.12!

Comments


bottom of page