top of page

Førstegangsfødende Martes positive fødselshistorie: - Sitter igjen med bare positive opplevelser

Førstegangsfødende Marte var usikker på hvordan hun ville takle fødselen, men etter å ha forberedt seg godt sitter hun igjen med en god opplevelse og en følelse av at hun hadde kontroll.

Martes positive fødselshistorie

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg fødte min første datter 01.07.21. Gjennomførte ditt kurs i løpet av våren da jeg var usikker på hvordan jeg ville takle en fødsel og ønsket å være så forberedt man kan være på noe man ikke kan kontrollere 100%.


Hadde egentlig aldri noen nerver eller negative tanker rundt fødsel på forhånd, men liker å ha en plan og noe å forholde meg til.


Jeg sitter igjen med en god følelse og at jeg hadde kontroll på min kropp selv om det var en lang og intens opplevelse.Vannet gikk midt på dagen 30.06 og riene startet først i 21-tiden. De var allerede da ganske intense og dro på sykehuset i 01-tiden.


Hadde da 1cm åpning. Brukte oppoverpusten og forholdt meg rolig og avslappet tross ganske intense rier. Klarte etterhvert å sove litt.


Kl 09.30 hadde jeg 3cm åpning og ønsket å få epidural for å få slappet av litt. Kl 12 fikk jeg drypp da det var 24 timer siden vannet var gått.


Kl 16 startet pressriene og jeg klarte å holde fokus på pusten og syns det fungerte godt med nedover pust.


Kl16.28 ble Ellie født. Sitter igjen med bare positive opplevelser fra fødsel og velger å tro at kurset ditt bidro sterkt til dette.


Tenkte ofte under fødsel at «dette er kroppen min laget for så stol på det».


Jordmødrene jeg hadde var med på å skape ro og trygget og de var veldig opptatt av mine ønsker og behov hele veien.


Etter kun en dag tenkte jeg at dette vil jeg gjøre igjen fordi det er så rått hva kroppen får til."


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Marte? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende nettkurset.

Comments


bottom of page