top of page

Førstegangsfødende Anne fikk ta imot babyen selv

Anne forberedte seg godt til fødsel, hun visste godt hva slags rettigheter hun hadde og hvordan hun skulle jobbe med kroppen. Sammen med en partner som også var godt forberedt fikk hun en drømmefødsel.

Førstegangsfødende Annes positive fødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Har tenkt lenge på at jeg må kontakte deg og fortelle om den fantastisk fine fødselen jeg hadde i april. Min første gang var helt fantastisk!


Jeg hadde på forhånd lest boka og tatt kurset ditt. Det å få vite hva jeg hadde rett til, hva som egentlig skjer med kroppen og i tillegg få masse hjelpemidler med på veien gjorde fødselen så bra som overhode mulig.

Ennå til at jeg ikke visste hva jeg gikk til når jeg var høygravid hadde jeg full kontroll så fort fødselen var i gang.


Det startet med en kraftig latensfase, jeg måtte jobbe med meg selv for å komme over de verste riene. Jeg ringte sykehuset og ble lovet noe å sove på om jeg ikke var langt nok på vei, det bar inn til sykehuset.


Jeg var da bare 1cm og ble lagt inn for sterke smertestillende og en herlig natt i vente.


Neste dag var alt rolig og jeg ble sendt hjem. Midt på dagen ville jeg slappe av litt, gikk for å sove, 5 min etter jeg hadde lagt meg ned startet showet, men roligere denne gangen. I løpet av ettermiddagen bygget det seg opp og når kvelden kom og jeg hadde tømt huset for varmt vann bar det inn til sykehuset. Da jeg kom inn var jeg 4 cm. For en glede! Oppi badekaret med oss.


Jeg var ikke fornøyd med jordmoren som tok imot oss, men hun fortalte at hun hadde bare en halvtime igjen av vakta så skulle en jordmor komme å ta over. Vi tenkte at vi klarer en halvtime med henne og håper på at den neste jordmoren er mer forståelsesfull.


Hun var helt fantastisk! En nydelig jordmor som hjalp meg gjennom de verste riene.


Etter hvert ble jeg sliten og spurte om jeg kunne få noe mer å sove på. Etter sjekker og ctg fikk jeg mer smertestillende og gledet meg til søvn, men da snudde det, plutselig ble jeg kvalm og hele kroppen sa fra at nå skjer det noe.Jeg gikk da over til aktiv fødsel, fikk da beskjed om at vi måtte vente i noen timer før vi kunne gå i badekaret igjen. Da fikk jeg både lystgass, tens og hoftepress som hjelp til å komme meg over de verste kneikene. Etter 4t fikk jeg panikk, tenkte at nå må jeg hjem. Men jordmoren og mannen klarte å hente meg inn og fikk meg rolig. Da var jeg 9 cm og vannet hadde ikke gått.


Jeg klarer å huske smertene, men på en god måte. Plutselig satt jeg på alle fire og fikk beskjed om å presse. Neste som skjer er at mannen min som presser på hoftene mine blir dassblaut.


Noen min etterpå ligger jeg i skjevt sideleie og tar imot min egen datter.


For en helt fantastisk følelse. Dette hadde jeg aldri trodd var mulig. Men uten all den infoen og mulighetene du ga meg, hadde aldri dette gått så bra.

Det var helt fantastisk og jeg vet at dette er noe jeg absolutt vil oppleve igjen Tusen takk for en helt utrolig jobb du gjør! Veldig gøy å fortelle historien til venner og avslutte med at jeg tok imot min egen datter helt selv.


Hvor målløse de var av den lille, men ufattelige store tingen.


Det viser at flere må få mye mer informasjon om hvilke muligheter og valg de har under og etter fødselen.


Så du må bare stå på og spre ordet!


Jeg har allerede lagt igjen spor til to av mine venninner som ønsker å prøve dine teknikker og få din informasjon, det er gøy å se riktig og lett tilgjengelig informasjon skaper trygghet. Fortsett med den gode jobben du gjør!"


Vil du også forberede deg til fødsel sånn som Anne gjorde? Sjekk ut det nettbaserte fødselsforberedende kurset.

Comments


bottom of page