top of page

Anjas fødte med covid-19 og feber, men fikk likevel en kjempefin fødselsopplevelse på Ullevål

Anja var maks uheldig og fikk både covid-19, en bakteriell hoste og høy feber samme dag som fødselen startet. Det ble dermed ikke fødsel på ABC-klinikken, slik hun hadde ønsket seg. Likevel ble fødselen en god opplevelse.

Anjas positive fødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Eg hadde sjølv et ønske om å føde på ABC-klinikken ved Ullevål - uten medisinsk smertelindring, i vatn - dessverre gikk det jo ikkje heilt som planlagt da eg blei slått ut med corona og ein stygg bakteriell hoste samme dag som riene gikk i gang.


Så fødsel blei da på Ullevål fødeavdeling sin isolasjonsfødestue og med jordmødre, fødselslege og barnepleiarar i fullt smittevernsutstyr - eller påskekyllingdrakt som ho eine jordmora sa.


Eg hadde feber som ikkje ville gå ned til tross for Paracet fleire runda, til slutt i intravenøs form.

Hadde i tillegg den stygge bakterielle hosten og det var infeksjonsbilde på blodprøvene de tok, så fikk innlagt veneflon i blodårene oppå begge hendene.


I tillegg til litervis med vanlig væske så blei eg satt på intravenøs antibiotika, først Penicillin, deretter ein anna type antibiotika. Feberen hadde eg under heile fødselen, men gikk gradvis ned tilslutt.


Valgte å få satt epidural eingang i 12 tiden for å ta smertetoppen av riene for å spare energien, og få slappe av litt etter søvnløs natt med rier.


Vannet blei tatt manuelt ved 7-8 cm åpning av jordmor.


Pga epiduralen kjente eg ingenting av dette, heller ikkje tømming av urinblæra med kateterisering som blei gjort jevnlig.


Eg hadde fokuset på å jobbe kontinuerleg med riene med pusteøvelsa, oppoverpusten, visualisering med «soloppgang».


I tillegg stod eg og traska litt fram og tilbake med preikestol mest, og satt og rulla litt på fitnessball.


Hadde litt stillingsendringer innimellom da eg var veldig fokusert på dette for å unngå å bli liggande, prøvde å sitte på alle fire, øvelsen «shaking the apples» med jordmor.

Jordmor gjorde undersøkelser og fant ut at babyen låg med ansiktet til venstre side.Jordmor foreslo derfor øvelser fra «spinning babies» for å få baby til å rotere i bekkenet så bakhodet kommer først ut og opp.


Gjorde dette ei stund, og det førte fram litt meir, men måtte også få litt oksytocindrypp etterhvert for å hjelpe på riene.


Fødselslege måtte inn og ta laktatprøver jevnlig av hodet til baby pga høg hjerterytme på han pga. min feber.


Fødselslege kom inn etter 1 time med pressrier som ikkje førte fram, fortalte at no ville dei hjelpe til med sugekopp.


Eg pusta meg gjennom dette også og fikk lov til å bevege meg til andre fødestillinga igjen, på alle fire, før eg måtte tilbake i liggende stilling for å presse og for å få satt på sugekoppen.


Fødselslegen satte et klipp, og hjalp med forløsningen med sugekopp, så sydde ho grundig og veldig pent etterpå.


Oliver kom til verden kl.21:07 03.03.22.

Vekt: 4110 gram, lengde: 54 cm.


Fekk til tross for coronaen, bakteriell hoste og feber, ein kjempefin fødselopplevelse på Ullevål - og følte eg hadde verdens beste jordmødre som såg meg og tok godt vare på meg.


Dei hadde lest fødebrevet mitt og hadde fokus på at eg skulle få alle dei andre ønska mine oppfylte når eg ikkje fekk føde på ABC - og det er eg kjempeglad for.


Fikk masse skryt og fine kommentara på at eg var rå på å puste meg gjennom riene, eg brukte oppoverpusten, affirmasjonene og visualiseringene eg hadde lært i Positiv Fødselkurset heile vegen fra starten av riene til babyen var ute.


Brukte også avspenningsøvelsane masse under graviditeten, lytta på lydfilene kver kveld når eg hadde lagt meg.


Kurset har vært heilt fantastisk god hjelp for meg og anbefaller det til absolutt alle eg kjenner som går gravid.


Veldig mange på barselyoga og i barselgruppa mi har allerede hørt om kurset og er også superfornøgde!"


Hvis du også lyst til å forderede deg til fødsel sånn som Anja? Da må du sjekke ut det nettbaserte fødselsforberedende kurset!

Comments


bottom of page