Tines positive fødsel på Ullevål: - Jeg kan trygt si at jeg ikke har noe fødselsangst lenger!

Førstegangsfødende Tine ble kvitt fødselsangsten igjennom en fantastisk første fødsel, og forteller hvordan hypnobirthing og jordmoren på Ullevål hjalp henne til å beholde roen og stole på at hun hadde kontroll.

Tine ble kvitt fødselsangsten igjennom fødselen på Ullevål

"Jeg har alltid sagt at jeg har fødselsangst og at jeg skal be om keisersnitt hvis jeg noen gang blir gravid. Har hatt noen angstanfall i livet og min største frykt var å miste kontrollen og få et anfall under fødsel. Ved en tilfeldighet kom jeg over kurset ditt og ble fort overbevist at dette er noe for meg. Jeg vet hvor viktig pusten og den indre monologen er når ting er vanskelig , og følte dette var perfekt. Skrev i fødebrevet om min fødselsangst og forklarte hva jeg var redd for og hva jeg ville fokusere på: pust, musikk og positive tanker. Det er en uke til termin og jeg våkner ca kl 01 av ganske vonde tak nederst i magen og korsryggen. De kommer ca med 10- 20 min mellomrom, men jeg kjenner ganske kjapt at jeg blir kvalm og begynner å kaste opp i takt med at smertene øker. Jeg prøver å holde oversikt med tiden, men det er helt umulig når jeg kaster opp samtidig.

Kl 3 ringer jeg føden første gangen. Hører på stemmen til hun jeg prater med at jeg har for korte rier og at hun tror at latensfasen akkurat har begynt. Får beskjed om å prøve paracet, dusj osv og heller ringe senere. Jeg står for det meste og beveger på hoftene, bruker oppoverpusten og tenker på de positive affirmasjonene. Kroppen min er laget for å føde!

Pappa og nyfødt baby på Ullevål

Riene blir bare mer intense, men vanskelige å ta tiden på. Følte de kom nesten i ett sett, men at flere varte bare 30-40 sek. Kastet opp på de lengste, så med oppkast hvert 10 min ca i tre timer begynte jeg å bli utslitt! Så, etter en time ringte jeg føden igjen. Tonen var litt den samme, men jeg sa at jeg gjerne ville komme inn for en vurdering og hvert fall noe kvalmestillende. Det var heldigvis greit, for da jeg kom inn kunne ingen tro hva de kjente!


Var allerede 7-8 cm og hun måtte faktisk få en kollega til å dobbeltsjekke da hun ikke trodde at det var mulig. Så da fikk jeg føderom og pappaen fikk også komme inn Riene fortsatte med stor hyppighet, det var ofte bare 30-40 sek pause mellom hver. Fikk epidural etter en times tid, og det tok heldigvis knekken på toppene. Jeg var så sliten at jeg nesten ikke hadde øynene åpne, så lyslenkene vi hadde med og belysningen ble glemt. Men mannen min satte på spillelisten jeg hadde laget og det var helt nydelig! Hørte på alle mine rolige yndlingssanger og jeg kjente jeg nesten sovnet mellom slagene. På 9 cm gikk vannet, men det var dessverre misfarget. Da ble alt litt mer stress og vi skjønte at det kunne være skummelt.

Tines positive fødselshistorie på Ullevål
<