top of page

Tines positive fødsel på Ullevål: - Jeg kan trygt si at jeg ikke har noe fødselsangst lenger!

Førstegangsfødende Tine ble kvitt fødselsangsten igjennom en fantastisk første fødsel, og forteller hvordan hypnobirthing og jordmoren på Ullevål hjalp henne til å beholde roen og stole på at hun hadde kontroll.

Tine ble kvitt fødselsangsten igjennom fødselen på Ullevål

"Jeg har alltid sagt at jeg har fødselsangst og at jeg skal be om keisersnitt hvis jeg noen gang blir gravid. Har hatt noen angstanfall i livet og min største frykt var å miste kontrollen og få et anfall under fødsel. Ved en tilfeldighet kom jeg over kurset ditt og ble fort overbevist at dette er noe for meg. Jeg vet hvor viktig pusten og den indre monologen er når ting er vanskelig , og følte dette var perfekt. Skrev i fødebrevet om min fødselsangst og forklarte hva jeg var redd for og hva jeg ville fokusere på: pust, musikk og positive tanker. Det er en uke til termin og jeg våkner ca kl 01 av ganske vonde tak nederst i magen og korsryggen. De kommer ca med 10- 20 min mellomrom, men jeg kjenner ganske kjapt at jeg blir kvalm og begynner å kaste opp i takt med at smertene øker. Jeg prøver å holde oversikt med tiden, men det er helt umulig når jeg kaster opp samtidig.

Kl 3 ringer jeg føden første gangen. Hører på stemmen til hun jeg prater med at jeg har for korte rier og at hun tror at latensfasen akkurat har begynt. Får beskjed om å prøve paracet, dusj osv og heller ringe senere. Jeg står for det meste og beveger på hoftene, bruker oppoverpusten og tenker på de positive affirmasjonene. Kroppen min er laget for å føde!

Pappa og nyfødt baby på Ullevål

Riene blir bare mer intense, men vanskelige å ta tiden på. Følte de kom nesten i ett sett, men at flere varte bare 30-40 sek. Kastet opp på de lengste, så med oppkast hvert 10 min ca i tre timer begynte jeg å bli utslitt! Så, etter en time ringte jeg føden igjen. Tonen var litt den samme, men jeg sa at jeg gjerne ville komme inn for en vurdering og hvert fall noe kvalmestillende. Det var heldigvis greit, for da jeg kom inn kunne ingen tro hva de kjente!


Var allerede 7-8 cm og hun måtte faktisk få en kollega til å dobbeltsjekke da hun ikke trodde at det var mulig. Så da fikk jeg føderom og pappaen fikk også komme inn Riene fortsatte med stor hyppighet, det var ofte bare 30-40 sek pause mellom hver. Fikk epidural etter en times tid, og det tok heldigvis knekken på toppene. Jeg var så sliten at jeg nesten ikke hadde øynene åpne, så lyslenkene vi hadde med og belysningen ble glemt. Men mannen min satte på spillelisten jeg hadde laget og det var helt nydelig! Hørte på alle mine rolige yndlingssanger og jeg kjente jeg nesten sovnet mellom slagene. På 9 cm gikk vannet, men det var dessverre misfarget. Da ble alt litt mer stress og vi skjønte at det kunne være skummelt.

Tines positive fødselshistorie på Ullevål

Jeg fikk ganske fort feber og måtte ha antibiotika, men takket være kurset ditt (og en fantastisk jordmor på Ullevål), klarte jeg å beholde roen og stole på at de hadde kontroll. 6 timer etter at jeg kom på sykehuset var det endelig tid for å presse! Det var en heftig opplevelse hvor jeg flere ganger hadde lyst til å gi opp, men mannen min støttet meg med setningen "for hver rie er vi et steg nærmere å møte barnet vårt" og de andre affirmasjonene. Drømmen gikk i oppfyllelse da hun kom ut med Circle of life fra Løvenes Konge på høytaleren! Min yndlingssang og også sangen vi hadde som innmarsj i kirken da vi giftet oss i fjor. Endelig kom vår lille Lycke.

Nå, dagen etterpå, ser jeg tilbake på en fin fødsel takket være kurset ditt og alle livesendingene med jordmor. "Den perfekte fødekvinnen" som jordmoren min sa - hun hadde hørt mye positivt om kurset ditt og ble ikke mindre imponert nå. Hun mente at hun ikke så et snev av den fødselsangsten jeg hadde beskrevet i fødebrevet, og sa at man kunne se at jeg hadde forberedt meg. Hadde det ikke vært for all kvalmen hadde det vært en perfekt opplevelse. Tusen tusen takk for jobben du gjør, kurset skal virkelig anbefales til alle jeg kjenner! Det å vite hva man går inn i, hva som skjer i kroppen og hvordan man kan motvirke adrenalin og øke oxytocin har virkelig vært gull. Jeg kan trygt si at jeg ikke har noe fødselsangst lenger!"


Vil du forberede deg på samme måte som Tine? Da må du sjekke ut vårt fødselsforberedende nettkurs.

Comentarios


bottom of page