Thea tok imot babyen sin selv under sin andre positive vannfødsel på ABC i Oslo

Andregangsfødende Thea fikk oppleve sin andre positive fødsel på ABC i Oslo, og forteller hvordan hun jobbet fokusert igjennom fødselen. Det endte med at hun fikk ta imot babyen sin selv, etter det som viste seg å være en styrtfødsel.

Theas positive andre fødsel på ABC i Oslo

Her er hennes positive fødselshistorie fra 21.01.21:

"Vannet gikk kl 14 på ettermiddagen, dagen etter termindato. Dagen før hadde jeg vært til fødselsforberedende akupunktur, og det var litt fascinerende siden akkurat det samme skjedde ved forrige fødsel.

Jeg ringte sykehuset og avtalte å komme inn til vannavgangssjekk kl 21 på kvelden.


Vi fikk en fin og rolig ettermiddag sammen der vi kunne forberede oss; hente storebror i barnehagen, ordne barnevakt, spise middag sammen, ta en dusj og pakke ned det siste i sykehusbagen.

12 tips til en positiv fødsel


Ca kl 19 begynte jeg å merke uregelmessige svake rier. På sykehuset tok de CTG, temperatur og blodtrykk og alt så fint ut, så vi dro hjem igjen.


Mamma hadde laget en kopp nærende kyllingkraft som jeg drakk før jeg la meg for å prøve å sove litt.


Det begynte å gjøre ganske vondt og jeg følte et behov for å bevege meg, så kl 02 dro vi tilbake. Storebror hadde sovnet i vår seng så jeg kjente også på et stress over å muligens vekke han.


Jeg fødte relativt raskt første gang, så jeg hadde fått beskjed om å ikke vente for lenge nå, selv om planen min egentlig var å være hjemme så lenge som mulig pga covid restriksjonene.

Heldigvis fikk mannen min være med inn med en gang, og på ABC var det rolig, god plass, dempet belysning og behagelig stemning.


Vi fikk noen timer alene, der jeg vekslet mellom å gå og stå å henge over prekestol, ball og sengen, da jeg hadde god tro på hjelp fra tyngdekraften.


Jeg hadde tatt kurs hos både Positiv Fødsel og smertefri fødsel, men endte med å bruke pusteteknikkene fra Positiv Fødsel mest.


Visualisering fungerte ikke helt for meg, men jeg hadde to affirmasjoner jeg gjentok for meg selv.