top of page

Thea tok imot babyen sin selv under sin andre positive vannfødsel på ABC i Oslo

Andregangsfødende Thea fikk oppleve sin andre positive fødsel på ABC i Oslo, og forteller hvordan hun jobbet fokusert igjennom fødselen. Det endte med at hun fikk ta imot babyen sin selv, etter det som viste seg å være en styrtfødsel.

Theas positive andre fødsel på ABC i Oslo

Her er hennes positive fødselshistorie fra 21.01.21:

"Vannet gikk kl 14 på ettermiddagen, dagen etter termindato. Dagen før hadde jeg vært til fødselsforberedende akupunktur, og det var litt fascinerende siden akkurat det samme skjedde ved forrige fødsel.

Jeg ringte sykehuset og avtalte å komme inn til vannavgangssjekk kl 21 på kvelden.


Vi fikk en fin og rolig ettermiddag sammen der vi kunne forberede oss; hente storebror i barnehagen, ordne barnevakt, spise middag sammen, ta en dusj og pakke ned det siste i sykehusbagen.


Ca kl 19 begynte jeg å merke uregelmessige svake rier. På sykehuset tok de CTG, temperatur og blodtrykk og alt så fint ut, så vi dro hjem igjen.


Mamma hadde laget en kopp nærende kyllingkraft som jeg drakk før jeg la meg for å prøve å sove litt.


Det begynte å gjøre ganske vondt og jeg følte et behov for å bevege meg, så kl 02 dro vi tilbake. Storebror hadde sovnet i vår seng så jeg kjente også på et stress over å muligens vekke han.


Jeg fødte relativt raskt første gang, så jeg hadde fått beskjed om å ikke vente for lenge nå, selv om planen min egentlig var å være hjemme så lenge som mulig pga covid restriksjonene.

Heldigvis fikk mannen min være med inn med en gang, og på ABC var det rolig, god plass, dempet belysning og behagelig stemning.


Vi fikk noen timer alene, der jeg vekslet mellom å gå og stå å henge over prekestol, ball og sengen, da jeg hadde god tro på hjelp fra tyngdekraften.


Jeg hadde tatt kurs hos både Positiv Fødsel og smertefri fødsel, men endte med å bruke pusteteknikkene fra Positiv Fødsel mest.


Visualisering fungerte ikke helt for meg, men jeg hadde to affirmasjoner jeg gjentok for meg selv.

Jeg gikk i badekaret ca kl 04, da det begynte å gjøre såpass vondt at jeg håpet vannet kunne lindre litt.


Kl 04.30 fikk jeg en sjekk av jordmor, og hun sa livmoren kjentes moden ut, og at åpningen var ca 5 cm. Umiddelbart kjente jeg litt på skuffelsen over at dette som nå begynte å gjøre skikkelig vondt kom til å vare i enda mange timer.


Jeg lå i badekaret med en kald klut over øyene og fokuserte intenst på regelmessig pust og avspenning av kjeve, skuldre, hender og bekken.


Å ha øvd på pusteteknikker og avspenning og kjenne på mestring over å klare å fokusere på dette, var virkelig gull verdt i en situasjon der man ikke har kontroll på noe annet!

Rett etter dette begynte jeg å kjenne på andre typer rier og at han var på vei nedover.


Jeg minnes at jeg utstøtte noen helt andre lyder og hørte jordmor si til mannen min at nå skjer det noe, og at hennes kollega kom om kort tid.


Da skjønte jeg at det nærmet seg likevel! Midt inni dette fikk jeg antydning til krampe i leggen, men klarte heldigvis å få tøyd ut denne. Jeg snudde meg på knærne og jobbet med pressriene.


Det var intenst, men med pauser i mellom og skryt fra jordmor for å jobbe bra med pusten klarte jeg å holde fokus.


Plutselig var han ute, og jeg fikk han frem mellom bena mine og kunne løfte han opp på brystet mitt selv.


Kl var 05.11 og det endte altså med en styrtfødsel, men lillebror var frisk og sterk, og jeg kjente meg glad og lettet over enda en positiv fødselsopplevelse på ABC.

Jeg fikk anbefalt kurset til Positiv Fødsel av min venninne Stine (fra Bare Bra Barnemat) og er så takknemlig for det!


I løpet av kurset gjenkjente jeg flere av temaene fra min tidligere erfaring med fødsel ved ABC, og tenkte at slik det beskrives her, hadde jeg det ved sist fødsel – det var en utelukkende positiv og god opplevelse.


Likevel syntes jeg det var nyttig å få tipsene strukturert, lære spesifikt om hypnobirthing, tilgang til avspenningsøvelser, lære nye pusteteknikker og ikke minst sette av egentid til refleksjon og fødselsforberedelse – det gjorde jeg ikke sist, men det er så verdifullt!"


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Thea? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende nettkurset.

댓글


bottom of page