top of page

Minas positive fødselshistorie: - Jeg følte på en mestringsfølelse jeg aldri har kjent

Etter en traumatisk første fødselsopplevelse, fikk Mina en positiv andre fødsel ved hjelp av hypnofødsel. Hun kjente på en mestringsfølelse hun aldri før hadde opplevd.

Mina fikk endelig sin positive fødselsopplevelse

Her er hennes positive fødselshistorie:


"For snart tre år siden hadde jeg en ganske traumatisk styrtfødsel 4 dager før termin.


Det var en kort fødsel med 1,5 time i aktiv fødsel, og forferdelig smertefullt. Etter fødselen fikk jeg fødselsdepresjon.


Derfor var jeg svært engstelig for en ny fødsel da jeg ble gravid med andremann. Slik som sist var dette også et tungt svangerskap.


Jeg kom tilfeldigvis over kurset ditt og ble nysgjerrig med en gang. Jeg hadde hørt mest negativt om fødsler, så tanken om å fjerne frykten og lære teknikker for å gjøre den mindre smertefull virket svært appellerende.


Jeg kjøpte kurset ditt i uke 29, og tok det sammen med min mann. Han var i utgangspunktet litt skeptisk, men støttet meg i mitt ønske om å forberede meg på et vis.


Gjennom siste trimester øvde vi på pusteteknikker, hørte lydfiler, øvde på visualiseringer og skrev lapper med positive affirmasjoner.


Jeg var jo selvfølgelig litt engstelig på forhånd, og lurte på om dette ville fungere.


Grunnet den traumatiske opplevelsen sist og fikk jeg tilbud om å bli satt i gang 9. Februar litt før termindato og å få epidural tidlig.


Jeg følte at det var riktig for meg da det ble litt mer medisinsk kontrollert og forutsigbart. Da det nærmet seg datoen hadde jeg allerede hatt svært mye modningstegn over noen uker. Slimproppen gikk den samme morgenen.


Da jeg ble undersøkt på KK var det 2 cm åpning, men ikke nok til å unngå ballong. Den ble satt inn rundt kl 10, og jeg begynte rett etterpå å kjenne litt rier.


Jeg begynte å bruke oppoverpusten og gikk igjennom de positive affirmasjonene mine med en gang.


Planen var at vi skulle være på sykehushotellet frem til noe skjedde da vi bor et stykke unna sykehuset, men der rakk vi kun å være en time før ballongen datt ut.


Da var riene begynt å bli ganske så kraftige og regelmessige med 2 min mellom. Da vi kom ned igjen på KK var det allerede blitt 5 cm åpning og jordmoren tok vannet med et uhell.


Vi fikk da en fødestue med nydelig utsikt over en solbelagt fløyen.


Så langt var jeg svært energisk, og kjente veldig på at teknikkene, spesielt oppoverpusten, positive affirmasjoner og fokuset på å være avspent hjalp.


Mer enn jeg hadde trodd på forhånd.


Etter en liten stund fikk jeg satt inn epidural. Da var riene veldig kraftig, og begynte å minne litt om sist. Epiduralen begynte imidlertid å virke kjapt og tok ikke bare toppen, men hele rien.


Jeg lå der lenge og kjente ikke en eneste rie, selv om de var der.


Det var god og lett stemning i rommet.


Vi lo og pratet samtidig som jeg gikk igjennom positive affirmasjoner i hodet og hørte et par ganger på lydfilene.


Da kveldsvakten på ble vi enige om å sette på litt riestimulerende drypp for å få litt fortgang i ting. Etter en halvtime begynte jeg å kjenne litt rier igjen, og pustet godt med dem.


Epiduralen ble justert opp litt for å ta toppene når de begynte å bli så kraftige at jeg slet med å fokusere.


Jeg vil beskrive det som ubehagelig, men ikke smertefullt. Her gjorde oppoverpusten, visualiseringene og avspenningen jobben sin.


Når jeg plutselig begynte å kjenne litt trykk nedover sa jordmor at nå kunne jeg trykke fordi nå var det snart bursdag.


Hun ba meg puste inn gjennom nesen og trykke uten å puste ut, samtidig brukte jeg nedoverpusten innimellom.


Etter 10 min og 4 pressrier sklei hun ut kl 16:40. Altså bare 6 timer og 40 min etter at ballongen ble satt inn. Kroppen min er tydeligvis glad i korte fødsler.


Jeg husker bare at jeg tenkte «var dette alt?».


Det var jo ikke vondt engang. Babyen ble lagt opp på brystet mitt og jeg følte på en mestringsfølelse jeg aldri har kjent.


Så sterkt og fantastisk!! Jordmødrene var så imponerte over at jeg klarte å være avspent og puste slik jeg gjorde.


Jeg er overbevist om at det var all tiden vi la i kurset og øving som gjorde at dette ble en positiv opplevelse. Utrolig hva mental trening og kunnskap kan gjøre!!


Også disse to ukene etter fødselen har vært helt annerledes enn sist. Bare gode følelser. Jeg skal anbefale alle gravide jeg kjenner om å ta dette kurset! Tusen hjertelig takk, Line."


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Mina? Da må du sjekke ut vårt fødselsforberedende kurs!

Kommentare


bottom of page