top of page

Lines positive fødselshistorie: - Ble ikke drømmefødsel, men jeg er så stolt!

Førstegangsfødende Line var i utgangspunktet redd for fødsel, men nå anbefaler hun alle å føde. "Opplevelsen ble så god takket være kurset ditt og forberedelsene jeg gjorde," forteller hun.

Lines positive fødselshistorie

Her er hennes positive fødselshistorie:


"16 april kom han til verden! Ble ikke drømmefødsel, men jeg er så stolt! Fødsel er det drøyeste! Jeg hadde en lang dag, våknet med rier kl 02, men kjipe 3cm... så da ble det drypp.


Det ble raskt heftige greier, så jeg takket ja til epidural ved 4cm. Da klarte jeg endelig å bruke flere stillinger, og da gikk det unna!Fra bedøvelse og 4cm kl 15.30 til han var ute kl 19.43! Epidural var ikke smertefritt, og jeg hadde lyst å gi opp.


Men da jordmor endelig sa "NÅ er det fremgang! 6cm, kom igjen!!" så fikk jeg enorm giv og styrke! Fikk masse skryt for pustingen, og jordmor visualiserte så bra! Hun var super altså! Hadde noen blødninger, så jeg ble sjekka av leger. De heiet på meg, og jublet da de fikk rapporten om at gutten var kommet. Pressefasen tok kun 20min, og fikk såvidt to små "rifter" og 4 sting. De skrapte ut fra livmor pga blødning, det gjorde jeg uten bedøvelse, så da mente legene jeg er 'Norges Tøffeste'. Det var en lang reise: induksjon startet mandag 12. apr kl 1030, til aktiv fødsel fra 1530 til han kom 1943! Er veldig glad jeg slapp operasjon, og kunne rydde opp i den blødningen på fødestuen.


Litt komisk å tenke tilbake på at jeg var i et perlehumør: satt og vifta med beina i "gyn-stolen", tralla en sang, og så bort på mannen og sønnen vår. Mens jeg ventet på to leger som skulle "stoppe og kontrollere blødning".


Jordmor var rolig, og det samme var legene. Jeg følte aldri at det var dramatisk, men var bare glad for å ha gutten i armene, og få holde han igjen.

Den lettelsen når skuldrene var ute kan ikke beskrives! Brukte musikk på høyttaler, så jeg presset til "Bohemian Rhapsody". Pusting, visualisering og mannen min som støtte gjorde fødsel helt utrolig! Jeg er glad, stolt og rørt. Fra å være redd, vil jeg anbefale alle å føde. Opplevelsen ble så god takket være kurset ditt og forberedelsene jeg gjorde."


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Line? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende kurset.

Comments


bottom of page