Konstanses positive fødselshistorie: - Fokuset på pust og positive tanker hadde alt å si

Førstegangsfødende Konstanse var så rolig da hun ringte til sykehuset i fødsel at det ikke ble oppfattet hvor langt på vei hun var. Da hun ankom sykehuset hadde hun 10cm og pressrier. "Jeg klarte å holde meg rolig og var aldri redd, bare fordi jeg hadde lært av kurset at kroppen min kan dette," forteller hun.

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg fødte mitt første barn i februar to dager før termin. Det var søndag og 14. februar, vi hadde planlagt en rolig dag hjemme.


Vi så pretty woman, back to the future og spiste god mat og snop. Jeg fikk vondt i ryggen i 15 tiden på dagen men tenkte ikke noe mer over dette - selv om jeg ikke klarte å ligge pga smerter.


12 tips til en positiv fødsel


Vi hadde en fin dag hjemme hvor vi koste oss maks.


Da jeg skulle legge meg kl 23:30 hørte jeg to klikk og så ble jeg våt nedentil og skjønte med en gang at det var vannet som hadde gått.


Jeg ringte inn til KK og fortalte dette, hun spurte om jeg hadde rier, jeg sa nei men at jeg hadde hatt vondt i ryggen i hele dag. Hun sa jeg skulle prøve å legge meg siden jeg ikke hadde rier enda, og ringe igjen i morgen tidlig.


Jeg spiste noen brødskiver, la meg i sengen og bølgene begynte å komme. Jeg var fortsatt litt usikker på om det var rier.


Til slutt tok kjæresten min opp rietelleren og de varte i ett minutt med ett minutts mellomrom.


Vi ringte inn igjen kl 01:55 og jeg fikk beskjed om at jeg skulle ha det slik i 3 timer til siden jeg var førstegangsfødende.