top of page

Karolines positive fødselshistorie: - Det er ikke tvil om at forberedelsene jeg gjorde var viktige

Førstegangsfødende Karoline gikk fra frykt til å glede seg til fødsel, med gode verktøy og kunnskap i fødebagen som hjalp henne til å føle på en mestringsfølelse under fødselen.

Karolines positive fødselshistorie

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Helt på slutten av 2021 meldte vår lille jente sin ankomst, en uke før tiden.


Etter å ha gjennomført kurset ganske tidlig i graviditeten hadde jeg lenge gledet meg til fødselen, noe som er ganske sprøtt med tanke på at jeg egentlig har gruet meg til å føde helt siden jeg var liten! Riene startet forsiktig på kvelden og økte i intensitet i løpet av natten. Etter en lang og søvnløs natt ringte jeg sykehuset på morgenkvisten, og de ba meg komme inn på en sjekk.


12 tips til en positiv fødsel Riene kom ganske tett på det tidspunktet, men noe uregelmessig (alt fra 1.5-6 minutter mellom).

Jeg var spent, men tok det med knusende ro. Kjæresten min trodde derfor ikke helt på at fødselen var rett rundt hjørnet, og var nesten litt oppgitt da jeg våknet han etter kun tre timers søvn og sa vi måtte inn til sykehuset.


Han pakket likevel bilen og ordnet bilstolen mens jeg pustet meg gjennom riene.

Oppoverpusten fra Positiv Fødsel kurset var gull verdt! På sykehuset ble jeg etter litt venting koblet opp til CTG-måling. Jordmoren som sjekket kurven over riene sa at det ikke virket som jeg var i aktiv fødsel, og at jeg burde forberede meg på at jeg kanskje måtte reise hjem igjen. Da hun sjekket åpningen og fant ut at jeg allerede hadde 7 cm ble hun lettere sjokkert, og påpekte at jeg var usedvanlig rolig og oppegående til førstegangsfødende å være. Det ga meg en selvtillitsboost, og var den første av mange bekreftelser på at forberedelsene fra kurset hadde lønnet seg. På fødestua fikk vi lage en rolig og fin atmosfære med dempet belysning, musikk fra egen spilleliste og koselig lys fra LED-lysene jeg hadde med. Jeg hadde skrevet i fødebrevet mitt at jeg ønsket en naturlig fødsel uten medikamentell smertelindring, og jobbet meg gjennom hele fødselen med hjelp av pusting og ved å bevege meg. Det var hele veien fremgang i fødselen og jeg fikk god støtte fra både jordmor og kjæresten. Etter en time med pressing fikk jeg endelig lille jenta vår opp på brystet, og det var den beste følelsen noensinne. Både gjennom graviditeten, fødselen og tiden etter har jeg hatt verktøy og kunnskap til å roe ned og ha troen på at DETTE klarer jeg, og det har gitt meg en utrolig mestringsfølelse. Det er ikke tvil om at forberedelsene jeg gjorde var viktige, og jeg gleder meg allerede til neste fødsel!"


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Karoline? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende nettkurset.

Comments


bottom of page