top of page

Hannes positive fødsel: - De sa de ikke hadde møtt en så godt forberedt førstegangsfødende før

Hannes fødsel begynte spontant dagen før hun skulle igangsettes, og endte med å bli akkurat slik hun hadde håpet - en utelukkende positiv opplevelse.

Hannes positive fødselshistorie

Hun skriver:

"Her kommer min fødselshistorie - det kuleste jeg noen sinne har gjort!


Førstegangsfødene og har gått gjennom kurset ditt 2 ganger nå de siste månedene før fødsel.


Har også hørt lydfilene hver kveld og øvd på pusten. Jeg hadde et ønske om å føde på storken og uten epidural men med hjelp av kurset var jeg åpen og forberedt for at alt kunne bli annerledes. Visste jo ikke hva jeg gikk til. 4 dager etter termin gikk vannet, men det kom ingen rier. Var på kontroll og det ble bestemt at jeg skulle settes i gang på 6 dag over termin om ikke noe skjedde av seg selv. Natten før igangsetting våknet jeg av rier og ble veldig glad, jeg begynte å ta tiden og hørte lydfiler. Vi har litt reisevei til sykehuset så når riene ble såpass intense at jeg tenkte nå bør vi kanskje være litt nærmere ringte vi inn og satt oss i bilen.


På grunn av covid fikk jeg ikke mannen med inn når jeg kom. De sjekket meg og jeg hadde 4 cm . Jippi! Da fikk jeg fødestue og mannen komme inn med en gang . Jeg hadde skrevet fødebrev som jeg følte de tok godt imot der jeg sa jeg ønsket en positiv stemning, ønsket og bevege meg, jobbe med pusten og at jeg kom til å høre på disse lydfilene når jeg trengte. Og sånn ble det. Riene var der men stagnerte litt etter noen timer, ble ikke mye mer intens, så ble satt på drypp etter noen timer. Merket fort at det ble mer intenst. Jeg satt mye på ball, bevegde meg rundt og jeg pustet meg igjennom hver ri. Hørte ikke så mye på lydfilene under fødsel som jeg trodde jeg ville men de var helt klart i bakhodet og en av grunnene til at jeg pustet og følte jeg hadde kontroll. Etter vaktskifte og ny jordmor virket dryppet virkelig og det ble mer og mer intenst men jeg bare pustet og satt på ball og såg for meg at jeg blåste såpebobler oppover. Da de sjekket meg igjen var jeg 8 cm og jeg kunne begynne å finne fødestilling. Selve pressefasen mistet jeg litt av den kontrollen jeg hadde hatt under resten av fødselen men jeg lyttet til jordmor som guidet meg fint gjennom. Var superintenst men veldig kult på samme tid. Jeg kjente på hodet når det stod i åpningen og det ga meg den siste motivasjonen jeg trengte for å presse henne ut. Pur glede! Jeg er veldig takknemlig for kurset og vet at uten det hadde jeg blitt mye mer engstelig når jeg fikk beskjed om igangsetting, stresset over at riene ikke tok seg opp og måtte få drypp og alt i alt ikke klart å beholde samme ro som jeg gjorde. Fikk utrolig mye skryt av både jordmødrene og samboer. De sa de ikke hadde møtt en så godt forberedt førstegangsfødende før jeg sitter kun igjen med en positiv opplevelse og både meg og samboer syns dette var utrolig kul og fantastisk fin opplevelse. Vi er helt forelsket og jeg må bare si at oppoverpusten blir med meg videre i livet.


Jeg brukte den ubevisst når jeg satt å bysset babyen alene på barsel senere på natten og måtte flire av meg selv! Tusen takk for supert kurs."

Tusen takk til Hanne som ville dele sin positive fødselshistorie! Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Hanne? Da må du sjekke ut nettkurset!

Comments


bottom of page