top of page

Annes positive fødselshistorie: - Selve fødselen kunne ikke blitt bedre

Andregangsfødende Anne fødte midt i et samlivsbrudd, og valgte å ha med moren sin som fødepartner. Hun fikk ta imot babyen sin selv og beskriver fødselen som "rask, sterk fin og magisk".

Andregangsfødende Annes positive fødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg satte opp en liste med fordeler og ulemper over potensielle fødepartnere, og landet til slutt på at min mor var rett person å ha der som støtte.


I tiden fram mot fødsel gikk jeg gjennom deler av kurset på nytt og lyttet jevnlig på lydfilene. Selve fødselen kunne ikke blitt bedre.


Det startet med at jeg kjente menssmerter tidlig på kvelden mens jeg tok kveldsstell og la sønnen min på 2,5 år. Jeg gjenkjente følelsen fra sist fødsel og satset på at det ville bli kraftigere etter hvert.


Når han hadde sovnet la jeg meg selv for å få noen timers søvn. Jeg våknet rundt klokken 3 på natten og ringte eksen for å be han være hos sønnen vår. Etterpå ringte jeg mamma som kom for å være hos meg mens jeg ventet på at ting skulle ta seg opp.


Når riene hadde 5 minutters mellomrom og varte i 1,5 minutt kontaktet jeg føden og fikk beskjed om å komme. Klokken var da ca 06 på morgenen.


Jeg pustet meg rolig gjennom hver rie mens jeg visualiserte såpebobler som steg opp mot himmelen, og kjente at de tok seg opp på bilturen inn mot sykehuset.


Vi ankom sykehuset og jeg kom meg akkurat inn døra før kroppen havnet i knestående. Bølgene ble brått sterkere og jeg fikk en rullestol på vei inn mot fødestuen.


Jeg ga en av jordmødrene fødebrevet mitt og ba dem dempe belysningen på rommet. Mer fikk jeg ikke sagt og i det vi kom inn på fødestuen måtte jeg presse.


Det var utrolig sterkt å være så i synk med egen kropp. Jeg kjente hvordan musklene i kroppen jobbet og følte babyen min bevege seg hvert steg ut mot verden.


Fokuset, selvtilliten og roen i meg gjorde hele opplevelsen magisk.


Jeg hadde skrevet i fødebrevet at jeg ønsket å ta i mot babyen min selv, og fikk beskjed av jordmor når baby kom. Den følelsen av å selv ta i mot sønnen min og legge han til brystet var stort.


Han ble født kl 06:43 og jeg måtte sy minimalt med sting etterpå. En rask, sterk, fin og magisk fødsel. Tusen takk!!!"

Comments


bottom of page