Ann Cecilies positive igangsetting på Ullevål sykehus: - En fantastisk, rå og uforglemmelig fødsel

Andregangsfødende Ann Cecilie fødte sitt andre barn Emilia Eira på Ullevål sykehus 30. april og forteller hvor fantastisk det var for henne å få oppleve en positiv fødsel og igangsetting midt i det som hun beskriver som sitt livs kamp.

Ann Cecilie fødte sitt andre barn på Ullevål sykehus

"Gjennom hele fødselsforløpet, hadde jeg med meg Inga, en fantastisk dame som både kjenner meg veldig godt og som er ubeskrivelig god til å gi både trygghet, ro og uvurdelig god støtte.


12 tips til en positiv fødsel


Formiddagen 30.04.21 ble jeg, pga egen helse, igangsatt med hormontabletter. På det tidspunktet var jeg innlagt på observasjonsposten for gravide.

Jeg ble etter et par timer sjekket og hadde da en åpning på 1cm som var veldig bakovervendt.


Likevel ble jeg flyttet til føderommet for å kunne være der til det hele var over. Det gikk timer med vonde rier som jeg likevel følte jeg svevde meg gjennom med oppoverpust og en rolig og trygg stemning i rommet.


Omtrent 10 timer etter igangsettelsen, ble jeg sjekket igjen - fremdeles kun 1cm, langt bak. Dette gjorde meg skikkelig urolig. 10 timer med rier hadde ikke gitt noe fremgang.


Jeg gikk fra å føle meg trygg, til å føle på motløshet og usikkerhet.


Jeg sa flere ganger at jeg ikke orket mer. Jeg bestemte meg for å ta en FaceTime samtale med ei som kjenner meg veldig godt, for å prøve å få hjelp til å klare å fokusere på jobben jeg skulle gjøre.


I løpet av samtalen kjente jeg at riene begynte å ta seg opp i styrke og intensitet (under en time etter at jeg hadde blitt sjekket med 1cm åpning). Likevel ble jeg roligere og klarte å ta tilbake litt av kontrollen, roen og oppoverpusten.


Plutselig kom det en ri som hadde en helt annen form enn de jeg tidligere hadde hatt. Jeg klarte å be Inga legge på telefonen før rien kom ordentlig. Da denne rien var nådd toppen, var det som om jeg kjente at åpningen gikk fra 1-10 cm.