top of page

Emelies positive styrtfødsel - Jeg følte aldri at det var for overveldende og var aldri redd

Andregangsfødende Emelie hadde en lang og krevende første fødsel. Det gjorde det vanskelig for henne å tenke positivt på en ny fødsel. Men med gode forberedelser og mentale verktøy, fikk hun en fødsel som var alt den første ikke var.


Emilies positive styrtfødsel

Her er hennes historie:


"Første fødsel var lang, 24,5 time. Jeg fikk epidural tidlig i forløpet da jeg ikke taklet smertene. På slutten fikk baby lav puls og ble forløst med vakuum.


Etter dette har jeg sett mørkt på å skulle føde igjen.


Jeg hadde en del fødselsangst. Første kontroll hos jordmor gav meg tårer i øynene med tanken på forrige fødsel og det var tydelig at jeg måtte jobbe mye med følelsene mine. 


Jeg kjøpte kurset før jeg ble gravid, fordi jeg leste alle historiene som ble delt på Instagram og ønsket å få en fin opplevelse neste gang.


 

Det kurset gav meg var det å kunne lytte til og stole på at kroppen gjør det som er riktig. Det å kunne finne roen mellom riene og å kjenne etter at det var godt når bølgen var over. 


Var i uke 41+1 og hadde vært på trivselskontroll dagen før.


Fikk da tilbud om vaginal undersøkelse og evt stripping, men takket nei til det, da jeg ønsket å stole på at kroppen gikk i fødsel når den var klar.


Kvelden før hadde jeg vasket gulv og gått tur med hunden, så var i veldig fin form!


Jeg sto opp kvart på 2 om natten for å gå på toalettet og det drøp på gulvet (har aldri lekket urin så skjønte at det var vannet som gikk). Etter 20 min kom riene. 5 min mellom i en halvtime, så 2 min mellom til baby var ute.


Jeg passet på å holde sinnet rolig, lese affirmasjoner og tenke at for hver bølge er jeg et steg nærmere for å få babyen min.


Vi dro raskt til sykehuset, jeg kjente at dette går fort!


Da vil kom til mottagelsen sto de klare med rullestol. På tur opp til føden hadde jeg 4 rier, måtte opp og stå for hver rie.


Da vi møtte jordmor fortalte hun at hun hadde lest fødebrevet mitt som jeg hadde levert på forhånd, og at hun skulle gjøre sitt beste for å følge det.


Det ble rett inn på fødestuen. Jeg ønsket å stå på knærne i sengen og lene meg over hodeenden.


Jeg fikk lystgass etter ønske og koste meg veldig med den. Det ble mye latter og tull, og god støtte fra mannen min, som strøk slik jeg ønsket og passet på.


Ingen rakk å ta pauser, for babyen ville ut.


Jeg følte aldri at det var for overveldende og var aldri redd. Jeg har hørt at alle føler de skal dø iløpet av fødselen, men slike følelser kom aldri.


Kurset hadde gitt meg de mentale verktøyene jeg trengte. Jeg lyttet til kroppen og pustet ham ut. Presset ingenting mer enn det kroppen ville selv.


Jeg fikk ham rett på brystet og navlestrengen var intakt til morkaken var ute. Alt var så rolig og fint. Fra vannet gikk til han vart ut gikk det 2,5 time.


Tusen takk for all hjelpen kurset var for meg, ønsker å anbefale det til alle som er gravide og jobber med gravide."


Hvis du er interessert i å forberede deg på samme måte, kan du lese mer om kurset her! Du får 40% rabatt ut helgen.

Comments


bottom of page