top of page

Elisabeths drømmefødsel: - For en opplevelse!

Tredjegangsfødende Elisabeth hadde to styrtfødsler bak seg. Den første var en god opplevelse, men den andre var ikke god. Den vonde opplevelse satt fortsatt kroppen og hun skjønte hun måtte gjøre noe med det for at tredje fødsel skulle bli den gode opplevelsen hun ønsket seg.

Tredjegangsfødende Elisabeths drømmefødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg var nå gravid med mitt tredje barn og kjente at jeg gruet meg til fødselen. Begge fødslene mine før hadde vært styrtfødsler.


Min første fødsel gikk helt fint, men den andre fødselsopplevelsen min var ikke noe god. Jeg mistet kontroll over kroppen, fikk panikk og følte meg ikke ivaretatt.


Under den første jordmortimen i dette svangerskapet så begynte jeg å gråte da hun spurte meg om forrige fødsel. Da skjønte jeg at kroppen husker godt og at jeg virkelig ikke følte meg klar. Jeg begynte å følge deg på Instagram og slo til under et tilbud for jeg kjente bare at jeg måtte gjøre noe for å forberede meg.


Forrige opplevelse var vond, denne ville jeg skulle være god! Og jeg er bare såååå glad for det!


For på grunn av dette kurset så fikk jeg virkelig min drømmefødsel!


I graviditeten var jeg litt skeptisk til lydfilene for jeg synes det var litt kleint, men etter litt oppmuntring av en venninne som hadde gjort dette før meg så hørte jeg på dem og brukte dem. Jeg kan nå si at jeg er en skeptiker som har blitt omvendt. Og fra å være en dame som gruet meg til fødselen så begynte jeg faktisk å glede meg til det underveis i graviditeten og det er på grunn av dette kurset.


Det var en fantastisk følelse å glede seg! Det unner jeg alle gravide å kjenne på


Selve fødselen:


Jeg la meg kvelden etter termin med murringer i kroppen og tenkte at nå var kanskje noe på gang. Jeg turte ikke å håpe på noe for jeg hadde hatt en falsk start uken før. Så jeg la meg ganske rolig.


Jeg våknet i 6-tiden og hadde sovet godt hele natten, så jeg ble litt skuffa og trodde ikke at noe var på gang. Men kroppen visste nok hva som skulle skje, for jeg sa til mannen min at han burde levere de eldste tidlig i barnehagen, bare sånn for sikkerhetsskyld.I halv 7-tiden begynte jeg å kjenne mer murringer og jeg måtte ta noen pauser på badet mens vi ordnet med ungene (tror faktisk de ikke oppdaget at det var noe på gang). Kl. 7 dro de og jeg visste etterhvert at nå skjer det.


Instinktivt tok jeg på meg hodetelefonene og begynte å lytte på avspenningene fra kurset. Det hjalp enormt mye og jeg gikk inn i min egen lille verden.


Vi kjørte inn til sykehuset etterhvert og var der kl 8.15. Da sjekket jordmor og jeg var 5 cm på vei.


Riene var veldig intense og vannet gikk halv 9.


Etter det gikk jeg i badekaret for jeg ønsket vannfødsel og jeg fikk også lystgass. Jeg hadde fremdeles deg på øret (det hadde jeg hele fødselen), men da var det den lydfilen med positive affirmasjoner.


Mannen min beskrev at denne fødselen var helt ulik de andre for det var som om jeg bare satte meg i en slags yogastilling i badekaret og hadde en helt utrolig ro over meg. Jeg husker det veldig godt selv. Jeg var så rolig, stolte helt på kroppen og lot den jobbe skikkelig godt. Jeg husker til og med at jeg tenkte: «nå er jeg midt i en ri og det gjør egentlig veldig vondt, men det går faktisk helt greit». Det var helt spesielt.


Jeg husker også veldig godt den fasen du forteller om i kurset, den «rest and be thankful» fasen. Jeg husker at jeg var helt tilstede og tenkte at «nå kom den fasen så nå må jeg hvile og være takknemlig for nå kommer snart jenta mi».


Det var virkelig helt rått å ha den type kontroll.


Etter kun 20 min i badekaret så begynte jeg å presse kl 8.50 og kl 9 var hun ute. Jeg var så rolig og behersket at jordmor sa rett før hun kom at hvis jeg ville så kunne jeg ta hendene ned og ta imot henne selv, noe jeg gjorde! For en opplevelse!


Jeg er så enormt takknemlig. Fra å våkne den morgenen kl 6 uten noe rier til å ligge med henne i badekaret kl 9, kun 3 timer senere, var helt rått. En styrtfødsel som gikk over ALL forventning!


Det sykeste, synes jeg, var at jeg gikk fra 5-10 cm på en halvtime og hadde fullstendig ro og overskudd. For meg er det så kontrast fra forrige fødsel og jeg er helt imponert over hva kroppen får til og hvordan kroppen jobber.


Så tusen, tusen, tusen takk Denne gode fødselsopplevelsen har gitt meg den beste starten på barsellivet og 3-barnsmammarollen jeg kunne tenke meg.


Jordmor var også helt amazed over den roen jeg hadde. Hun var skikkelig imponert over roen og kontrollen jeg hadde i en så intens og rask fødsel.


Jeg vil også trekke frem at det betydde mye å komme i kontakt med andre som har hatt styrtfødsler via facebookgruppa og det å lese deres fødselshistorier gjorde en forskjell for meg.


I ettertid har jeg også hatt stor nytte av lydfilen for nye mammaer som ligger i kurset, den gjør at jeg klarer å ta med meg videre det jeg har lært i en større grad.

Tusen takk!"


Har du også lyst til å forderede deg til fødsel sånn som Elisabeth? Da bør du sjekke ut det nettbaserte fødselsforberedende kurset!

ความคิดเห็น


bottom of page