top of page

Førstegangsfødende Stines drømmefødsel: - Jeg ropte til og med «kvinnekroppen er rå!» under en rie

Stine fødte 11 dager over termin på Voss sykehus. Hun beskriver fødselen som "intens" men ikke smertefull, og forteller hvordan kroppen visste nøyaktig hva den skulle gjøre.

Her er hennes positive fødselshistorie:


“Hadde faktisk ikke trodd at jeg kom til å bli en av de som sendte tilbakemelding etter fødsel, men nå sitter jeg plutselig her og skriver til deg.


Som førstegangsfødende kjente jeg behovet for å vite mest mulig om det som jeg hadde i vente, og tenkte at jo mer kunnskap jeg har, jo bedre er det.


Jeg kom over kurset ditt på nettet og det appellerte virkelig til meg.


Jeg kjøpte boken og, som jeg har lest masse i ved siden av kurset. Mannen og jeg tok kurset sammen og øvet på de tingene som kjentes riktig for oss.


Fokuset ble pusteteknikker, lydfiler, positive affirmasjoner og visualiseringene.


Var litt nervøs for at det ikke ville gi skikkelig uttelling ettersom vi valgte vekk en del ting som ikke føltes rett for oss.


Jeg ønsket i utgangspunktet å føde på Storken i Bergen. Så for meg badekar, rolig atmosfære, og levende lys, men slik ble det ikke.Vi skulle inn på KK for å bli satt i gang, 11 dager på overtid. Den samme morgenen merket jeg at ting var begynt å skje av seg selv.


Jeg brukte pusteteknikkene fra starten av. Kl. 10.30 hadde vi time på KK og det viste seg at jeg hadde 2 cm åpning.


Pga enormt stor pågang av fødende ble vi spurt om vi var villig til å reise til Voss (ca 1.5 timer unna) for å føde der. Dette var ikke noe problem for oss, så vi hev oss i bilen og kjørte.


Da vi var framme på Voss ble vi tatt godt imot. Jeg ble sjekket med engang, og da hadde jeg rundt 4 cm åpning.


Ettersom jeg var 11 dager over, ønsket legen at de skulle ta vannet. Jeg fikk hele tiden være med på bestemmelsene og følte at mine meninger ble lyttet til.


Kl 1530 tok de vannet mitt. Jeg hadde jevne rier og økte ca 1 cm i timen. Jeg var fullstendig inni min egen fødeboble, og fokuserte bare på pusten gjennom hele fødselen. Jeg ropte til og med «kvinnekroppen er rå!!» en gang mens jeg hadde en rie. Tror det kom så spontant og ekte fordi jeg følte meg så sterk og motivert for fødsel.


Da pressriene kom, tok de fullstendig overhånd, kroppen visste akkurat hva den skulle gjøre!


Med fantastisk veiledning fra jordmor og kunnskapen jeg har opparbeidet meg gjennom kurset gikk alt så bra.


Babyen vår ble født kl. 22 på kvelden, en helt perfekt liten jente!


Det ble litt dramatikk på slutten ettersom livmoren min ikke trakk seg sammen. Endte med at jeg mistet over 1 liter blod.


Selv om fødselen ble ganske så annerledes enn det jeg ønsket i utgangspunktet og jeg mistet mye blod, kunne jeg ikke bedt om en bedre opplevelse.


Jeg er så glad mannen min og jeg tok kurset sammen, og at jeg fikk levert fødebrevet mitt til jordmor. Dette gjorde at alle rundt meg visste hva jeg trengte og hva jeg forventet.


Vil legge til at jeg ikke en eneste gang tenkte at dette var smertefullt, ville heller beskrevet det som intenst. Det er jo dette kroppen vår er laget for! Alt i alt en fantastisk erfaring, og jeg gleder meg til (forhåpentligvis) å føde igjen!


Jeg anbefaler kurset til alle jeg treffer fordi jeg vet at hadde jeg ikke tatt det ville jeg satt igjen med en helt annen opplevelse.


Det burde vært noe alle gravide tok i svangerskapet! Er så glad for at alle jordmødrene i kommunen jeg bor i skal ta kurset! Tusen takk Line!!❤️

Jordmor sa at jordmødrene i kommunen hadde planer om å ta kurset fordi de hadde hørt mye om det, og for å vite hva det gikk i med tanke på oppfølging av gravide videre. Så jeg håper de får gjort det!"


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Stine? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende nettkurset.

Comentarios


bottom of page