top of page

Margretes drømmefødsel: - Jordmor sa at dette var en av de fineste fødslene hun hadde sett

Margrete brukte pusten, et positivt tankesett, tyngdekraften og støtten fra både fødepartner og jordmor til å få en skikkelig drømmefødsel. Hun fikk også oppleve å ta imot babyen sin selv.

Margretes positive fødselshistorie

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg våknet 13/7 kl 05.00 og kjente svak murring nederst i magen og ryggen, dette kjentes annerledes ut enn hva jeg hadde kjent tidligere og skjønte at nå var noe var på gang, de kom ganske jevnt men med lange mellomrom de første timene før de tok seg opp og ble tettere og tettere. Tiden vi hadde hjemme brukte vi på å slappe av sammen i sengen, pratet masse, spiste mat mellom riene, høre på deilig avslappende musikk, jeg satt på pilatesballen, tok en lang varm dusj og pakket ferdig baggen, var jo sikker på at jeg skulle gå over termin og dette var dagen før termin, så la oss si at alt var ikke helt klart enda… Var superdeilig å være hjemme sammen i vårt eget trygge miljø, det gjorde det veldig lett for meg å gi meg hen og la kroppen og riene ta over.

Brukte oppoverpusten som gjorde at det å komme seg gjennom riene gikk lekende lett. Når riene tok seg opp i intensitet ønsker jeg de hjertelig velkommen, da jeg skjønte at kraftfulle rier ville hjelpe oss ett steg nærmere å møte babyen. Snakket med føden, da var det 2-3 minutter mellom riene og de varte stort sett rundt 1 minutt. Fikk beskjed om å passe på å være hjemme til riene hadde etablert seg skikkelig, det var også veldig viktig for oss, å ikke bryte med den gode stemningen vi hadde hjemme og risikere at ting «stoppet litt opp».


12 tips til en positiv fødsel Det tok seg ganske heftig opp og vi ringte føden igjen og fikk beskjed om å komme inn på undersøkelse. Kl 15 var vi på Ullevål og da kom riene på løpende bånd, med godt under 2 minutter mellom, og jeg ble undersøkt med en gang. Regnet jo med jeg skulle være i aktiv fødsel, men må si jeg var ganske overrasket (og fornøyd) da jeg fikk vite jeg hadde 8cm åpning! Da var det bare å ringe kjæresten som ventet utenfor, få han inn og oss opp på fødestue. Der ventet det en nydelig jordmor! Jeg hadde ikke rukket å skrive fødebrev noe annet sted på mobilen, men jeg fikk formidlet et par ønsker i pausene. Og med kjempedyktig jordmor som fikk meg opp i sengen på alle 4 uten at jeg hadde bedt om det en gang (men dette var noe jeg virkelig ønsket) var det ikke noe problem! Jeg hadde bestemt meg på forhånd at jeg skulle vente å se hvordan ting gikk og føltes, og hadde verken utelukket eller bestemt meg for hva jeg ville når det kom til smertelindring. Det var ikke særlig tid til noe smertelindring, men jeg fikk en varmepose på ryggen og massasje og det føltes veldig godt! Det var en skikkelig lettelse når jeg kunne begynne å puste nedover og presse ut babyen, følte jeg og babyen jobbet så godt sammen. Kjæresten var nær meg hele tiden og minte meg på pusten, ga med saft og vi skålte i pausene. Fikk masse hjelp av tyngdekraften ved å stå oppreist på knærne og jobbe babyen nedover. Plutselig kunne jeg kjenne hodet hennes på vei ut, det var helt fantastisk og vite at nå var vi så nære å møte baby! Det hente innimellom at tankene forsøkte å ta overhånd og at jeg kjente jeg begynte å bli litt sliten osv, men jeg dunket disse tankene bort med positive affirmasjoner!


Margrete bruker nedoverpusten under fødsel

Utrolig hva du kan gjøre med tankene og hva det har å si for resten av kroppen og hvordan den jobber. Det var akkurat dette jeg håpet jeg skulle greie, å jobbe med kroppen og la den ta styringen! Før fødsel var jeg litt redd for at jeg kanskje ikke hadde forberedt meg nok og ikke kom til å klare å være helt inni fødeboblen som jeg ønsket, men det gikk så fint!! Det er jeg så takknemlig for, og dette har kurset ditt all ære for! Kl 18.28, under 3 timer etter vi kom inn på fødestuen sto jeg på knærne i sengen og tok jeg imot lille jenta vår selv og løftet henne opp på brystet, det var helt MAGISK!

Margrete fikk ta imot babyen selv

Jordmor sa etter fødselen at dette var en av de fineste fødslene hun hadde sett og en kjempeflott fødsel å ta med seg både for henne og for oss! Jeg er så stolt og skal leve på denne lykkerusen lenge! Var så inni boblen at det eneste jeg skulle ønske var at jeg i tillegg kunne ha vært flue på veggen på min egen fødsel, det var helt rått! En positiv fødsel må være verdens beste start på barseltiden. Tusen takk for et fantastisk fødselskurs!"


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Margrete? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende nettkurset.

Kommentare


bottom of page