top of page

Inas positive fødselshistorie: - Jeg fikk tidenes drømmefødsel!

Andregangsfødende Ina forteller at Positiv Fødsels fødselsforberedende kurs ga henne styrke og selvtillit til å tro på at kroppen vet best. Som et resultat fikk hun det hun beskriver som "tidenes drømmefødsel".

Ina fikk tidenes drømmefødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Riene startet såvidt natt til fredag kl 01:00 men var veldig deilige og milde, jeg skjønte at innen noen dager ville jeg få møte lillesøster!

Jeg fikk ikke sove men gjorde ting som å spise, ta et langt bad mens jeg hørte på avspenningsfilene og ventet på at min datter på 15 mnd og mann skulle våkne.


Jeg hadde alt gikk beskjed til mannen i 2-tiden og han insisterte på å holde seg våken med meg men jeg trengte han sov så han kunne være opplagt til det som ventet så han gjorde som han fikk beskjed om.

Jeg dempet belysningen på badet og satt der i 2-3 timer og bare koste meg med avspenningsfiler, baby olje og vann.


Deretter begynte jeg å bli litt sulten og tenkte nå må jeg spise hvis jeg skal ha krefter til det som venter.


(Sist fødsel var krevende og lang med lang latensfase; så det var også dette jeg innstilte meg på denne gangen)

Kl var vel rundt 5-6 tiden da jeg stod opp fra badet og lagde meg litt frokost mens jeg ordnet matpakke til datteren vår og ordnet resten av fødebagen.


Hele tiden mens jeg tenkte på at jeg må slappe av og huske oppoverpusten hver gang det kommer en ri, og dette gjorde jeg.


Deretter spiste jeg lang frokost med mannen og datteren vår før han leverte henne i barnehagen.

Kl 08:00 hadde bølgene begynt å skifte noe karakter og jeg merket de ble noe kraftigere og jeg begynte å ta litt tiden på dem ved hjelp av «Helseoversikt appen».


Da ringte jeg føden på Bærum sykehus og forklarte situasjonen og de var meget rolige, noe jeg satte pris på og jeg forklarte at jeg ville være lengst mulig hjemme pga covid-19 og dette hadde de også full forståelse for men sa at når bølgene ble tette, kom hvert 5. minutt og varte ca 1 min så burde jeg komme.


Jeg gjorde som de sa og fortsatte med å kose meg, hørte på positive affirmasjoner, så godmorgen Norge og sist men ikke minst vasket jeg vinduene før jeg kjente at riene virkelig hadde blitt mer intens.


Det var på tide og dra på føden og klokken var 12.


Da vi kom inn på føden var jeg i aktiv fødsel med 6 cm så mannen fikk komme inn med en gang og vi skulle snart få møte vår lille datter. Jordmoren mente dette kunne gå fort!


Hun leste fødebrevet mitt og tok hensyn til mine ønsker og var en helt fantastisk dame og støttespiller hele veien.


Jeg hadde gitt beskjed om at vi ønsket ball, jeg ville være mest mulig oppreist og foroverlent i første fase av fødselen og jeg ville ha en rolig atmosfære. det ble helt etter mine ønsker!


Mannen min koste på meg, kysset meg og hvisket i øret mitt de positive affirmasjonene for hver cm og spilte av avspenninfsfiler etter mitt ønske mens vi jobbet med pusten og jobbet oss igjennom hver ri.


Ca kl 15:30 hadde vi jobbet oss fra 6 til 8 cm, kun ved hjelp av kos, avspenning og oppoverpust.


Jeg ønsket jordmoren skulle sjekke og dette gjorde hun.


På dette tidspunktet ville jeg ha lystgass fordi jeg hadde opplevd dette hjalp meg til å slappe av sist og det var også et fint verktøy denne gangen.


Jeg pustet inn med nesen og ut med munnen og kom meg igjennom bølge etter bølge, oppreist og foroverlent som planlagt.


Etter hvert begynte jeg å bli sliten. Kl nærmet seg 16 og både jordmor og mannen min så at jeg var sliten etter å ha stått, satt på ball og stått på knærne så jordmor foreslo forsiktig om jeg ikke ville prøve å ligge på siden litt.


Dette ville jeg og plutselig gikk vannet!

Etter vannet gikk gikk alt veldig fort! Jeg kjente på at hun presset seg nedover, og følte for å spenne meg, men husket på affirmasjonene og at kroppen vet best, baby vet best og dette er helt naturlig.


Da jeg lot kroppen bare ta over fokuserte jeg alt jeg kunne på nedoverpusten og presset da jeg hadde fått grønt lys om å presse hvis jeg ønsket det.


Et press, så gikk hun inn igjen, et til, og et til så var hodet plutselig ute, deretter pustet jeg nedover og kjente hun bevegde seg mer og mer, det var fascinerende og kjenne hun bevegde seg ut.


Plutselig sa jordmor: her ta hendene dine ned og et press til og jeg hadde tatt i mot datteren min til verden!


Jeg hadde fått drømmefødselen min.

Ina fikk endelig drømmefødselen sin

Ikke en eneste rift, ikke et øyeblikk hadde jeg det smertefullt i løpet av hele fødselen og dette takker jeg hypnobirthing samt en helt fantastisk mann og jordmor for.


Dette kurset gav meg styrke og selvtillit til å tro på at kroppen vet best, babyen vet best, la kroppen slippe til og gi slipp, oxytocin, det fungerer virkelig!


Da jeg følte for å spenne kroppen kjente jeg adrenalinet øke og mannen min sa tydelig, kroppen vet best, det er trygt og godt, dette kan babyen, gi slipp!


Så var oksytocinet tilbake og jeg kjente ikke et snev av smerte.

Jeg hørte Lines stemme i hodet mitt gjennom hele fødselen: gi slipp, gi slipp.


Det gjorde jeg at jeg fikk tidenes drømmefødsel!


Tusen takk! Har allerede anbefalt dette kurset til alle jeg kjenner som er gravide og planlegger å bli gravide og de som ikke er det eller planlegger bli det, sånn for sikkerhets skyld."


Tusen takk til Ina som ville dele sin positive fødselshistorie!


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Ina? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende nettkurset!

Comments


bottom of page