top of page

Helenes drømmefødsel: - Jeg var i fullt fokus på jobben jeg gjorde, og fulgte kroppen min

Andregangsfødende Helene gjorde sykehusrommet hjemmekoselig, satt på spilleliste med beroligende musikk og brukte mesteparten av drømmefødselen sin i badekaret.

Her er hennes positive fødselshistorie:


”Forrige fødsel hadde jeg forberedt meg godt med å lese meg opp på forhånd, og ved å ta kurset Positiv Fødsel.


Jeg kjente kun spenning og glede på når fødselen skulle starte, og på å treffe babyen!

Kort fortalt ble det en forholdsvis lang fødsel, med noen utfordringer underveis.


Jeg fødte vaginalt, men fødselen endte i narkose, hvor jeg måtte fjerne morkaka som satt fast og at jeg hadde hatt mye blodtap under fødsel.


Likevel følte jeg at takket være kurset og forberedelsene jeg gjorde kom jeg meg godt i gjennom, og satt igjen med en god fødselsopplevelse!


Denne graviditeten hadde jeg allikevel et snev av redsel som begynte å snike på, en kombinasjon av å være redd for å muligens måtte føde uten den gode støtten fra partner (grunnet koronarestriksjoner), komplikasjonene fra sist, at kanskje barnet da måtte tilbringe sine første timer uten oss foreldre, og at kroppen min kunne huske intensiteten fra sist..


Jeg kjente at jeg måtte ha en oppfriskning av kurset!

Denne gangen kjøpte jeg også boken som hadde nylig hadde kommet, og vi kom oss gjennom kurset på nytt.


Jeg kjente at jeg klarte berolige meg selv mer, og begynte å kjenne meg klar og sterk for fødselen som ventet!


Første tegn til fødsel kom Kl. 03.00, det var en mild bølge, så jeg var litt i tvil om det var det det var.


Det kom en til 10-15 minutter senere, da var jeg mer sikker på hva dette var. Jeg gikk og henta et håndkle for å ha i senga, i tilfelle vannet skulle gå. Det gikk enda 10-15 minutter - en ny bølge kom, og jeg begynte med oppoverpusten.


Mannen våknet og fikk hentet en varmepute. Jeg var litt tilbakeholden på å si at jeg trodde fødsel var i gang, siden jeg visste at det både kunne ta tid, og muligens stoppe opp.


Det tok ikke mange minutter før riene kom tettere, det var kun 2-3 minutter i mellom hver rie, og de var forholdsvis korte og intense. Jeg ringte føden, og fikk beskjed om å komme inn.


I og med at riene denne gang var korte (ca 20 sek), var jeg redd for å bli sendt hjem. Da ville jeg heller være hjemme en stund til.


Jordmor på telefonen hørte hvor ofte riene kom gjennom samtalen, og betrygget meg med at det var liten sannsynlighet for å bli sendt hjem.


Da vi ankom sykehuset 06.10 hadde jeg 4-5 cm åpning, jeg kjente at jeg nesten ble litt skuffet, i og med intensiteten hadde jeg håpet på mer!


Men her var mannen min flink, og minnet meg på at jeg ALLEREDE var 4-5 cm!


Jeg hadde skrevet i fødebrevet at jeg ikke ønsket epidural, og heller ikke ønsket å bli spurt om det, men at jeg ved forrige fødsel hadde god effekt av badekar og også ønsket det denne gangen.

Jeg hadde et ønske om å føde på ABC denne fødselen, noe jeg ikke fikk pga. tidligere komplikasjoner.


Så jeg ønsket å lage en tilnærmet stemning på sykehuset. Badekaret ble fylt opp, spillelista med beroligende musikk ble satt på, og jeg fikk plassert meg oppi.


Varmen og vannet gjorde at jeg lettere kunne bevege bekkenet og hjelpe meg med å hente meg litt inn mellom riene.

Oppoverpusten kom til god nytte og affirmasjonene "En bølge nærmere å møte barnet mitt" og "Kroppen er laget for å føde og det er denne kraften som må til" gikk på repeat i hodet mitt, når jeg skulle hente meg inn.


Jeg satte knærne pekende utover og bevegde bekkenet i rolige bevegelser for å hjelpe barnet ned.


Jeg gikk helt inn i meg selv, og kjente meg trygg og rolig.


Etter litt over en time i badekar kjente jeg at bølgene forandret seg og at det begynte å presse nedover, (jeg fikk ikke føde i badekar siden jeg mistet mye blod under fødsel sist, og måtte gi beskjed når det kjentes ut som at det nærmet seg).


Jeg kom meg opp for ny kontroll, og jeg var nå 9 cm! Det føltes fantastisk, og jeg kjente jeg fikk en herlig oxytocinboost videre "Nå møter jeg snart barnet mitt!".


Det nærmet seg vaktskifte og jeg fikk beskjed om at det da ofte kan stoppe litt opp i fødsel..


En fantastisk jordmor kom inn, med støttende ord, minnet meg på ønske mitt om knestående fødestilling, og sa at jeg bare måtte følge kroppen min og gjøre det som føltes naturlig.


Jeg kom tilbake inn i min egen boble, og følte kontroll over egen kropp og fødsel. Ikke lenge etter var lille prinsessa ute!


En fantastisk følelse, og en utrolig opplevelse!

Tenk hva kroppen vår klarer! Tusen takk, Line! Gode hjelpemidler på veien til min drømmefødsel!


Jeg må tilføye litt til… Under pressinga hører jeg jordmor si til mannen min "Oi! Jeg vet ikke om hun merket det, men her er halve hodet ute".


Det var ikke noe tvil om at det var noe jeg merka!


Men jeg var i fullt fokus på jobben jeg gjorde, og fulgte kroppen min.

Jordmor spurte etter fødsel om hva jeg hadde gjort på forhånd - om jeg hadde tatt noe Fødselsforeredende kurs, og jeg fortalte om kurset ditt!


Jeg fikk gjentagende skryt, og jordmor virket i ekstase over fødselsopplevelsen og samspillet meg og partner i mellom - til og med hun kalte dette en drømmefødsel.”


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Helene? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende kurset.

Comentarios


bottom of page