top of page

Marlene fikk alle sine ønsker oppfylt: - Jeg fikk rett og slett drømmefødselen jeg så for meg!

Førstegangsfødende Marlene drømte om en vannfødsel i dempet belysning og en rolig atmosfære. Hun fikk en drømmefødsel, og mye mer - en støttende og omsorgsfull partner, en perfekt jordmor, og i tillegg fikk hun ta imot babyen og løfte henne til brystet selv.

Marlene fikk en drømmefødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg ønsket meg en naturlig fødsel i vann med dempet belysning, levende lys og rolig atmosfære.. også fikk jeg akkurat det jeg ønsket meg og mer! Herregud så heldig jeg var med fødselen, jeg fikk rett og slett drømmefødselen jeg så for meg! Og det hadde jeg ikke fått uten kurset ditt!


Jeg våknet natt til torsdag 6.mai med noe jeg vil beskrive som menssmerter som kom og gikk, men jeg fikk likevel lagt meg til å sove videre etter at de forsvant. Når jeg da sto opp, følte jeg det samme, men det var ikke noe regelmessig eller noe som føltes som ordentlige rier. Jeg spurte rundt om dette kunne være tegn på at noe var i ferd med å skje eller om det kun var kroppen som forberedte seg til fødsel og at det fortsatt kunne ta uker før jenta vår ville komme siden jeg ikke hadde termin før 23.mai. Alle sa at dette mest sannsynlig kun var kynnere/modningsrier og at jeg ikke burde ha noen forhåpninger. Slimproppen min gikk delvis, jeg gikk hele dagen med diaré og «menssmertene» kom og gikk litt som de selv ville. Folk har sagt til meg at når du har rier så er du ikke i tvil, derfor trodde jeg dette neppe kunne være tegn på at noe fødsel var rundt hjørnet, så jeg tok bilen og dro bort til ei venninne for å spille kortspill rundt klokka 20.00. Jeg kjente at bølgene som kom begynte å bli sterkere og at jeg måtte konsentrere meg om pusten. Klokka 22.45 sa jeg at jeg kanskje burde ta bilen hjem igjen fordi jeg visste ikke om jeg var i stand til å kjøre bil senere hvis disse «kynnerne» (som jeg da trodde de var) kom til å bli verre. Da jeg kom ut i bilen så spente jeg kroppen pga kulden og det var da jeg kjente på viktigheten av avspenning, for plutselig følte jeg ikke at jeg kunne kjøre bil hjem og måtte ringe samboer. Han hentet meg og vi var hjemme i sengen litt over kl.23.


Jeg pustet mellom hver rie og tok tiden på de. Det var da 3 minutter mellom hver rie/bølge og de varte i 1 minutt, så jeg ringte føden 23.44. De sa at siden jeg kunne snakke så bra gjennom riene og ikke visste selv om det var kynnere eller ikke, så burde jeg vente en time og se det an. Vi la oss derfor til å sove og 15 minutter senere så kjente jeg en «kneppelyd» og så gikk vannet! Da dro vi på føden og kom inn kl. 01.02. Da hadde jeg allerede 4 cm åpning til min store forbauselse! Jeg pustet gjennom hver rie, var helt avslappet og samboer støttet meg og masserte meg hver gang og fortalte hvor flink jeg var. Han hadde lest de positive affirmasjonene mine og nevnte de for meg under riene, noe som hjalp veldig! Ved hjelp av teknikkene fra kurset ditt så var riene så utrolig overkommelig, noe som overrasket meg veldig, fordi man hører jo stadig at rier er så vondt osv. Jordmoren jeg fikk var helt perfekt! Altså at jeg kunne ha så flaks med hvilken jordmor jeg fikk! Hun leste så godt gjennom fødebrevet mitt og etter å ha lest det, fortalte hu meg at hun selv har hørt om hypnobirthing og at hun bistår ved hjemmefødsler ved siden av jobben på sykehuset. Hva er sjansen for det? Hun forsto med andre ord akkurat hva jeg ønsket under fødsel og hjalp meg med ønsket mitt til de grader! Hun tappet i badekaret og gikk for å ordne noen papirer. Jeg jobbet med riene utenfor badekaret først og etter at jeg kom meg opp i badekaret, så tok det jammen meg ikke lang tid før jeg kjente at nå måtte jeg bruke nedoverpusten. Jeg ba samboer trykke på knappen så jordmor kunne komme tilbake, for jeg følte meg mye tryggere hvis hun var der i siste fasen av fødsel. Plutselig var pressriene der og jeg ble så overrasket over pressfølelsen at jeg holdt litt tilbake i starten! Jordmor sa at hun skulle hjelpe meg slik at jenta vår ikke kom for fort ut og at jeg bare måtte presse på når jeg følte for det. Jeg sa til meg selv «gi slipp og stol på kroppen din» og jammen så hjalp det! Fy søren kroppen er magisk! Jordmor motiverte meg også så bra gjennom pressriene og lot meg få ta på hodet til jenta vår når hu var ved åpningen, noe som ga meg sinnsykt med motivasjon! Jeg sto på alle fire i badekaret og etter kun 24 minutter med pressrier, så kom jentungen ut og jordmor lot meg ta henne opp fra vannet og opp på brystet, noe som var helt magisk! Samboer filmet også på slutten, og jeg er så glad jeg ba han gjøre det. For et fantastisk øyeblikk å få oppleve og se om igjen og om igjen! Jordmor skrøt så fælt av pustingen min og samspillet mellom meg og samboer! Selvfølgelig ble det jammen meg vokalt på slutten når hodet skulle ut, men det ga meg faktisk mer energi og hjalp veldig! Takket være jordmor så fikk jeg to pyntesting og har følt meg helt fin nedentil i ettertid. Jeg husker i overgangsfasen at jeg sa jeg ville ha en pause og sove, og at dette blir den eneste ungen samboeren min får fra meg.


Dette var heldigvis helt glemt så fort jeg fikk jenta mi på brystet! Fredag 7.Mai kl. 03.12 kom jenta vår til verden, kun to timer etter at vi ankom sykehuset!


Ting gikk jammen meg fort, men jeg var aldri redd eller nervøs! Kroppen min og jenta mi visste akkurat hva de skulle gjøre og det var bare å la de styre showet!


Jeg skal med glede anbefale kurset videre, for det var så utrolig hjelpsomt.


Tenk at så mange sitter og gruer seg til fødsel (noe jeg også gjorde før jeg tok kurset ditt), når de kan forberede seg og snu det hele om til en positiv opplevelse og noe å glede seg til!"


Hvis du vil forberede deg til fødsel på samme måte som Marlene, så må du sjekke ut det fødselsforberedende nettkurset.

Comments


bottom of page