top of page

Charlotte Thorstvedts fødselshistorie: - Jeg gir hypnobirthing æren for at jeg stolte på kroppen

Modell, designer, DJ og programleder Charlotte Thorstvedt brukte hypnobirthing da hun nylig fødte sitt første barn. Her er hennes positive fødselshistorie.

Fødselshistorien til Charlotte Thorstvedt
Charlotte Thorstvedt med sin lille familie

Charlotte fødte sin datter Daria på Fødeloftet i Stavanger, 13 dager over termin.


Hun beskriver fødselen som "kjapp" og "naturlig".

“Jeg oppdaget hypnobirthing via Russell Brand sin podcast, i en episode hvor han intervjuet Kathrine Graves," skriver Charlotte.


Katharine Graves har utviklet metoden KG Hypnobirthing (KGH), som er et fødselsforberedende kurs med hovedmål om å ta bort frykten for å føde ved hjelp av mental trening, avspennings- og pusteteknikker og informasjonen man trenger for å ta de riktige valgene for seg og sitt barn.


"Jeg ble veldig nysgjerrig, da hun forklarte at det slett ikke er så hokus pokus alternativt som navnet kanskje tilsier - mange blir skremt av «hypno» ordet," forteller Charlotte.


"Men at det heller dreier seg om å ta kontroll over egen fødeopplevelse. Fødsel kan være vakkert og magisk - det skjer de fleste kun en eller to ganger i livet. Man trenger ikke å gå rundt å grue seg."Hvis man går inn i opplevelsen med frykt, så vil man få det tøffere - fordi man produserer adrenalin som gjør at kroppen spenner seg til.


"Alt handler om hormoner. Klarer man å trene seg opp til å være avslappet, åpen og positiv innstilt - vil det legge til rette for en mer behagelig opplevelse.


"Man lærer pusteteknikker og visualiseringer som gjør at man føler man har gode redskaper med seg å håndtere smerten med. Man blir mer selvsikker på at dette er kvinnekroppen faktisk laget for å klare.

“For min egen del fikk jeg en veldig kjapp og intens fødsel, og etter hvert som stormriene ble altfor intense røyk pusteteknikkene ut vinduet til fordel for urkvinne hylet som ble hørt av halve stavanger:) men jeg ankom fødeloftet og kjente ikke på at jeg grudde meg.


"Jeg kjente meg rolig og klar for utfordringen.

"Vår lille Daria kom 13 dager over termin - og jeg gir hypnobirthing æren for at jeg stolte på kroppens egen fødeevne, og at orket jeg å vente såpass lenge på at fødselen skulle sette i gang naturlig av seg selv.


"Jeg var redd for hva som kunne skje med igangsetting og at jeg ville føle at jeg ikke hadde kontroll over fødselen. Det ene ville kanskje føre til det andre, igangsetting, epidural, hastekeisersnitt...  det ville jeg veldig gjerne unngå.

"Legene ville ikke la meg vente lenger enn 13 dager, så på dag 13 kl 19:00 skulle vi igangsette. Kl 18:00 den dagen startet fødselen av seg selv, i grevens tid!”

Tusen takk til Charlotte for at hun ville dele sin fødselshistorie og gode erfaring med hypnobirthing!


コメント


bottom of page