top of page

Andregangsfødende Annes positive igangsetting gikk fortere enn hun hadde forventet

Andregangsfødende Anne ventet sin andre datter og var på overtid. Hun ville gjerne slippe igangsetting, men gjorde en god jobb med å omstille seg da det ble klart at fødselen trengte litt hjelp med å komme igang.

Annes positive igangsetting

Her er hennes positive fødselshistorie:


”Jeg fødte vår andre datter 20. mai, jeg var på overtid. Siden jeg ble satt igang med å ta vannet med min første fødsel som relaterte i veldige sterke rier var ønsket om en naturlig start enda sterkere denne gangen.


Jeg fikk diskutert meg til 12 dager over termin (bor i Sveits, her er et svangerskap 40 uker), føler jeg ble hørt og respektert og fikk dato for igangsetting.


Hadde et håp til det siste at ting skulle starte, gikk jevnlig til modningsakupunktur, dro til gynekologen min dagen før for stripping, ingenting skjedde.


Dagen kom for igangsetting og det var på tide å omstille hodet.


Av og til i ventetiden tok redselen meg, men da sa jeg til meg selv, jeg har verktøyene jeg trenger for å klare dette så da går det bra, denne tanken fikk meg alltid fokusert på oppgaven igjen.


Igangsettingen ble igjen gjort med å ta vannet da jeg hadde allerede 2 cm åpning.

Jeg var nervøs for at riene skulle pangstarte som sist gang, men samtidig foretrakk jeg å ta vannet som en mest naturlig igangsetting.Etter dette gikk jeg og min samboer en tur ut på parkeringsplassen, spiste lunch utenfor på trappen.


Bølgene begynte å komme og jeg stoppet opp mens vi gikk og pustet meg gjennom dem, de var svake og veldig overkommelig.


Vi gikk tilbake til rommet siden jeg skulle ha en monitoring og sjekk av livmorhalsen 3 timer etter de tok vannet.


Tilbake på rommet begynte bølgene å ta seg opp. Jeg prøvde å bevege meg så mye som mulig, men syns de var sterkest når jeg lå på siden i sengen så jeg foretrakk på en underlig måte å kjenne de mest mulig for å være mest effektiv.


Kjæresten min satte på beroligende musikk.


Jordmoren kom og startet monitoringen.


Bølgene var så kraftfulle nå at jeg fikk ikke til å snakke, men lå fremdeles helt stille i sengen, på siden og fokuserte på oppoverpusten, åpne hender, lave skuldre. Jeg følte jeg hadde full kontroll.


Jeg ba jordmoren om å tappe i badekaret inne på føderommet ved siden av før hun undersøkte meg siden jeg kjente at bølgene ble mere intense.


Jeg var veldig glad for at badekar var tilgengelig denne gangen siden det var opptatt under min første fødsel.


Mens jordmor tappet i karet kjente jeg en plutselig trang for å presse.


Jeg forsto først ikke hva som skjedde og gikk fra å ha full kontroll over bølgene til å bli redd og få panikk. Det var jo ikke mulig at vi var der allerede nå?! Jordmoren kom springende og undersøkte meg. Jeg hadde 10cm åpning!


På 2 pressrier, 6 minutter etter kom lille Ella til verden. Jordmor, meg selv og kjæresten min hadde samme utrykk i ansiktet: hva var det som nettopp skjedde?

Jordmorstudenten sa til meg…jeg skal hjem og lese om hyphnobirthing!»


Vil du også forberede deg til fødsel sånn som Anne? Da bør du sjekke ut det nettbaserte fødselsforberedende kurset.


コメント


bottom of page