top of page

Andregangsfødende Leahs positive fødselshistorie: - Jeg er så stolt over hva jeg fikk til!

Leah gruet seg til fødsel etter en dårlig opplevelse med første fødsel. Med god forberedelse fikk hun en helt annen fødselsopplevelse andre gang.

Leahs positive fødselshistorie

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg vil starte meg og takke deg for at du lærer oss fødende at fødsel kan være en fantastisk opplevelse bare man tør å stole på kroppen.


Min første fødsel var forferdelig. Jeg ble satt igang tre dager hvor jeg fikk styrtrier, ikke klarte de å sette epidural på meg og fødselen varte lenge.


Så som du skjønner gruet jeg meg veldig til fødselen denne gangen.


Jeg bestemte meg for å gjøre alt jeg kunne for ikke å få den opplevelsen igjen. Jeg leste boken din 2 ganger, gikk til akupunktur og holdt meg aktiv. Var veldig redd for at han også skulle være stor.


Jeg håpet at fødselen ble satt igang naturlig og helst før termin! Jeg ble strippet 4 ganger uten at det skjedde noe.På termindagen hadde jeg ultralyd på sykehuset (pga litt stort magemål hos babyen og stort symfysemål på meg) de estimerte ham til 3,3kg i uke 37+6 og på termin sa de også at han ikke var så stor.


Legen satt opp en igangsettingstime til meg morgen etter, men ville strippe meg først. Så vi kjørte hjem igjen etter strippingen og gledet oss til dagen etter hvor vi skulle få møte ham.


Vi havnet selvsagt i en ulykkeskø på E6 hvor en trailer hadde kjørt av veien. Jeg kjente at jeg begynte å få litt vondt. Tullet med mann min og sa at typisk hvis fødselen begynner nå og vi sitter fast her i kø. Da vi kom hjem (bor maks 15 min unna sykehuset) så fikk jeg mer og oftere vondt. Mann min ringte da til sykehuset hvor de ba meg om å komme inn etter at de spurte ham har hun rier? Jeg svarte da ”jeg har vondt” og de svarte det er rier.


Vi kom på sykehuset 15:30.


Fikk da en super jordmor som virkelig hørte på hva vi ønsket og hadde skrevet i fødebrevet. Jeg fikk sitte i badekar, bruke prekestol og sitte på ball. Jeg brukte pusten min igjennom hele fødselen.


Klokken 18:17 var vår perfekte gutt ute 4294 gram, 51 cm lang og 37 cm rundt hodet. Jeg er så stolt over hva jeg fikk til! Og den vakre gutten vi fikk. Nå er vår familie komplett!


Jeg skulle gjerne fortalt deg alle detaljene, men da hadde det blitt alt for langt. Takk for at du viste meg en fødsel jeg er stolt av. Sitter bare igjen meg positive tanker."


Comments


bottom of page