top of page

Andregangsfødende Elisabeths positive fødselshistorie uten mann og med svigermor som fødepartner

Selv om andregangsfødende Elisabeth ikke kunne ha med seg mannen under fødselen sin, på grunn av koronarestriksjoner, fikk hun en fantastisk støtte av svigermor og beskriver sin andre fødsel som bedre enn sin første.

Elisabeth og hennes nyfødte datter

Her er hennes positive fødselshistorie:


"2. april fødte jeg en nydelig lita jente, min andre datter/barn. Jeg tok på forhånd kurset ditt da jeg ønsket meg en bedre opplevelse/følelse i etterkant enn sist. Jeg hadde en helt grei standard første fødsel, men satt likevel igjen med at det hele var en voldsom opplevelse der jeg stort sett bare satt igjen med hvor sinnsykt vondt jeg opplevde det. Dette ønsket jeg å endre denne gangen i og med at vi nok ikke skal ha flere barn heller. Og jeg vil si jeg fikk en veldig god fødsel der jeg sitter igjen med gode følelser og smil, til tross for at situasjonen ble ganske annerledes enn det jeg trodde det skulle bli!

På slutten av svangerskapet mitt hadde jeg noe forhøyet blodtrykk (pga nye retningslinjer sykehusene har fått tror jeg så ble blodtrykket mitt nå sett på som noe forhøyet) slik at jeg måtte inn på sykehuset for noen ekstra kontroller. Baby hadde det bra, men på siste kontroll, som var 1 dag over termin, hadde jeg litt protein i urinen. Legen ville dermed pga disse nye retningslinjene de hadde fått ifht tegn til svangerskapsforgiftning, legge med inn og sette meg i gang. Jeg hadde ingen andre tegn til svangerskapsforgiftning og hadde ikke dette i forrige svangerskap heller, følte meg i god form etter forholdene og hadde en magefølelse på at det ikke føltes rett å bli satt i gang der og da. Jeg sa da hva jeg mente og vi ble enige om ny kontroll dagen der på og et forsøk på å tøye for å se om dette gjorde susen. Den kvelden satte riene i gang av seg selv etter at jeg hadde fokus på å booste kjærlighetshormonet, for å si det slik Jeg pustet meg godt gjennom riene fra 22.30 tida til 3 tida på natta når jeg ankom sykehuset. Jeg ringte sykehuset i ca kl 1 og sa jeg trodde fødselen var i gang, men siden jeg virket så rolig så ba de meg ta en paracet og forsøke sove litt. Riene tok seg etterpå heftig opp så det var ikke snakk om å få sove. Min mann hadde selvsagt blitt snyltende forkjøla med feber akkurat denne natta så han kunne ikke bli med meg på fødsel pga koronarestriksjoner. Jeg ringte da svigermor som uansett skulle komme for å passe storesøster og vi ga beskjed om at hun heller måtte kjøre meg på sykehuset, og det ble til at svigermor ble med meg på fødselen! Hun var en fantastisk støtte som ga meg moderlig kjærlighet jeg ikke visste jeg trengte, med gode ord og stryk på ryggen! Jeg var litt redd for å traumatisere stakkars svigermor, hehe, men som helsesykepleier tok hun dette på strak arm og jeg innså det var godt å ha en kjent person med meg og slippe å være helt «aleine»! Jeg fikk føderom i 03.30 tiden og 04.30 kom nydelige jenta vår til verden etter 2 minutters trykketid! Jeg vet at kurset ditt hjalp meg ha en helt annen ro og trygghet på egen kropp og fødeevne (i tillegg til å ha født en gang før). Og jeg vet at hadde det ikke vært for kurset ditt hadde nok ikke jeg turt å følge magefølelsen og si nei til igangsetting da dette ikke føltes riktig, jeg ønsket å gi kroppen litt mer tid til å sette i gang selv, så lenge baby hadde det bra, og det skjedde. At det er MIN fødsel og at jeg kunne ta VALG SELV lærte jeg av kurset ditt og turte å stå i! For det er jeg evig takknemlig. Jeg opplevde heller ikke fødselen som like smertefull denne gangen da jeg brukte oppoverpusten godt, og fikk skryt for dette av jordmor.

Videre taklet jeg også helt fint å måtte føde uten mannen min og være på barsel aleine. Kurset ditt forberedte meg på å stå i det som kom, selv om det ikke ble under optimale forhold. Så paradoksalt nok så opplevde jeg denne fødselen som bedre enn første, tross uten partner og alene på barselavdeling, og at jeg måtte på fødeavdelingen istedenfor fødeloftet pga blodtrykket. Dermed røyk også planen om badekar osv som jeg hadde skrevet i fødebrevet mitt. Men jeg fikk født stående på kne i senga, da jeg skrev jeg ønsket å benytte tyngdekraften og være fremoverlent og åpen. Så tusen takk Line, for kurset ditt!"


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Elisabeth? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende nettkurset.

Comments


bottom of page