top of page

Anna trodde at en positiv fødsel var uoppnåelig, men ble positivt overrasket over mestringsfølelsen

Andregangsfødende Anna tenkte at kvinner som er positiv til fødsel er de som har andre typer fødsler enn henne, eller er det hun beskriver som "i overkant positive mennesker". Men hennes andre fødsel ble en helt annen opplevelse, på grunn av måten hun forberedte seg, og hun følte på en stor mestringsfølelse.

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg var livredd for å føde min første sønn. Forstod ikke hvordan jeg skulle takle smerten. Hadde en helt grei fødsel, men følte meg hjelpesløs og forstod ikke hvor jeg skulle gjør av da den største smerten kom. Heldigvis hjalp epiduralen. Pressefasen var forferdelig.


Så hadde jeg min andre fødsel nå i april. Denne gangen ville jeg jobbe med den negative innstillingen min, og ikke minst ha noen verktøy for å takle smerten. Så jeg tok kurset ditt flere ganger.


Bølgene startet lørdagskveld kl 7. Målet mitt var og ta en bølge om gangen, la den skylle innover meg som en bølge på en strand, mens pusten skulle bære meg gjennom den. Jeg jobbet og jobbet i min egen stue mens mannen min sov.


Jeg var innstilt på at bølgene ville bli kraftigere så jeg stilte meg inn på at dette skulle ta tid. Jeg gikk inn i min egen boble og forandret tempoet på pustingen ettersom bølgene utviklet seg. Tilslutt opplevde jeg å miste mer kontroll og følte jeg taklet det dårligere. Da reiste vi til sykehuset.


Vi dro inn kvart på 6 om morgningen. jeg fikk bæsje fornemmelser på motorveien. Kjente tendenser til et hode i heisen på sykehuset. På vei inn dørene ble vi møtt av tre jordmødre som fikk meg oppi en seng og fikk av meg klærne. Etter 3 min med pressing var jenta mi ute.


Jeg hadde aldri sett for meg en slik type fødsel, og selv om det står styrtfødsel på papiret var det jo ikke det. Jeg sørget litt over at jeg ikke skulle få epidural i heisen. Men i etterkant forstod jeg jo at jeg hadde greidd å arbeide meg gjennom en hel fødsel alene uten noe hjelp.


Jeg jobbet på lag med kroppen min, jeg var positiv til bølgene og jeg hadde masse gode verktøy som hjalp meg gjennom alle stadiene av fødselen. Jeg følte en stor mestringsfølelse og tenkte at dette kan jeg godt gjør igjen! Tusen takk for masse nyttig kunnskap og hjelpemidler.


Jeg må ærlig si at jeg aldri trodde jeg kunne bli positiv til fødsel, tenkte at de som er det har andre fødsler en meg, eller er i overkant positive mennesker. Fødsel er fælt uansett. Og det er en krevende prosess med mye arbeid.


Men det har sååå mye å si hvordan man samarbeider med kroppen og bølgene, og ikke minst hvilke tanker man har om seg selv oppi prosessen. Det å øve og forberede seg på pusting .

Det er mange for tiden som prøver å tjene penger på fødsel, sårbare mødre og gjør oss usikker på om vi har nok kunnskap til å være gode mødre.


Men dette kurset er ikke slik, dette er utrolig viktig kunnskap som gjør at man finner tilbake til «urkvinnen» i seg selv, troen på at man kan greie å føde og at kroppen vår kan dette."


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Anna? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende kurset.

Comments


bottom of page