top of page

Fødselshistorie: Siris positive hjemmefødsel

Ernæringsterapeut Siri A fødte sin andre sønn hjemme, med storebror på 4 år til stede. "Å føde hjemme var en nydelig opplevelse," forteller hun.

Fødselshistorie hjemmefødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Helt siden storebror ble født har jeg hatt lyst til å føde hjemme, så da jeg ble gravid igjen begynte vi ganske så fort å planlegge en hjemmefødsel," forteller Siri.


"Lillebror ble født hjemme en tirsdagsmorgen i mai. Fødselen starten kvelden før med rier da jeg skulle legge meg for kvelden.


"Riene tok seg gradvis opp og i to halv tre tiden på natten kom jordmor 1. Akkurat da hun kom stoppet ting litt opp, men det varte ikke lenge før riene tok seg opp igjen.


"Jeg kastet opp og riene ble sterkere og sterkere. Rett før kl 06 kom jordmor nr 2 også. Storebror på 4 år våknet også i denne tiden og ble med på resten av fødselen. Han vekslet mellom å leke, se litt film på iPaden og være tilstede i føderommet."Jordmødrene fylte fødebadekaret med vann og jeg fikk satt meg oppi. Etterhvert ble det for varmt for meg oppi badekaret. Det var ikke så lett å komme seg ut heller så jeg stod i badekaret da lillebror ble født.


"Storebror var den første til å se hodet hans og er fremdeles veldig stolt over det.

"Å føde hjemme var en nydelig opplevelse. Alt gikk rolig og stressfritt for seg og etterpå kunne vi kose oss i sengen hele dagen som en familie på 4."


Vil du ha en positiv fødselsopplevelse? Les mer om vårt online kurs her!

Comments


bottom of page