Fødselshistorie: positiv prematurfødsel i uke 34"Jeg sov litt den natten, men kjente at fødselen var i gang, og for hver sammentrekning fokuserte jeg på at jeg og lille gutten i magen jobbet sammen om dette, og at dette var noe vi kunne godt.


"På morgenen ble jeg undersøkt og hadde da 2-3 cm åpning, og fikk høre at vi mest sannsynlig hadde mange timer foran oss. Men det tok ikke lange tiden før jeg kjente at kreftene i kroppen jobbet hardere og da samboeren min kom inn etter å ha sovet hjemme ble plutselig riene kraftigere. Vi hadde en veldig fin stund hvor jeg fant en posisjon jeg lå godt i, han strøk meg på ryggen og jeg kjente ingen smerte. I noen gode minutter lå jeg som i en transe og var helt i min egen smertefrie verden.


"Da jeg ble trillet inn på fødestua kort tid etter satte pressriene i gang for fullt og i tett samarbeid med en fantastisk jordmor kom den lille gutten, helt perfekt og sterk, etter tre press. Hele fødselen fra vannavgang til han var ute tok 11,5 time.


"Hele veien følte jeg at jeg hadde god kontroll på situasjonen, og jeg gikk fra å føle meg totalt euforisk til å være helt fokusert og avslappet. Jeg jobbet med pusten og visualiserte for meg selv underveis, akkurat som jeg hadde øvd på, og det første jeg sa til jordmor da alt hadde roet seg var 'dette var helt rått!'. Og det var det virkelig.


"Det kunne fort ha blitt en skummel opplevelse med tanke på at det skjedde så tidlig, men jeg følte aldri uro eller engstelse. Jeg følte meg helt trygg, fokusert og avslappet og alt i alt ble det en skikkelig drømmefødsel."


Vil du ha en positiv fødselsopplevelse? Les mer om vårt online kurs her!

Hvordan kan jeg hjelpe deg med din fødselsforberedelse? Send meg en melding her!

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest Social Icon

info@positivfodsel.no

+47 46 52 25 35

© 2020 Positiv Fødsel