top of page

Marias stjernekikkerfødsel: - For en urkraft og mestringsfølelse!

Førstegangsfødende Marias fødsel ble alt annet enn hun hadde sett for seg. Den hadde potensialet til å bli en traumatisk opplevelse, men med gode foreberedesler og verktøy, satt hun igjen med en god følelse.

Marias positive fødsel

Dette er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg er førstegangsfødende og for noen måneder siden tok jeg og kona mi kurset ditt. For nesten tre uker siden ønsket vi den kjære datteren vår velkommen.

Fødselen begynte med at vannet gikk tidlig en morgen, dagen før termin.


Vi regnet med at etter kontroll på sykehuset kunne vi dra hjem, ettersom jeg kun hadde litt «murringer».


Tiden hjemme så vi for oss å bruke til ro og kos, pusting og varm dusj/badekar - legge tilrette for masse oksytocin. Men det viste seg at jeg hadde høyt blodtrykk og feber, så vi måtte bli på sykehuset for observasjon.


Timene og natten gikk, jeg brukte oppusten flittig, jeg brukte visualiseringer, vi koste, så på en hyggelig film og jeg fikk massasje. Riene bygde seg opp, men var helt overkommelige. Jeg sovnet mellom hver ri.


Da det nærmet seg 38 timer siden vannet hadde gått hadde jeg 4 cm åpning. På grunn av økende infeksjonsfare etter vannavgang ble det bestemt at jeg skulle få drypp for å få fortgang i sakene.


Jeg fikk samtidig epidural fordi jeg begynte å bli sliten og alt jeg hadde spist den dagen hadde jeg kastet opp.


Nå ble det fart på sakene og den neste timen gikk jeg fra 4 cm til 9-10 cm åpning.


Pressriene kom umiddelbart, men det gikk fortsatt mer enn 3 timer før jeg fikk presse. Mer pusting, visualiseringer og god bruk av min fantastiske fødepartner. Da jeg omsider fikk presse tok også dette tid, ca 1,5 time.


Jeg prøvde ulike fødestillinger og jordmor motiverte meg med at jeg fikk kjenne på babyens hode (!).


Det endte med «drakamp» med legen ved bruk av laken, der kona og en jordmor holdt igjen bena mine. Da legen sa jeg fikk to pressrier før det var nødvendig med vakuum, ettersom babyen begynte å bli stresset, mobiliserte jeg alt og fikk henne ut på siste ri, 42 timer etter vannavgang.


Det viste seg at den lille jenta vår var stjernekikker. Hun skrek så fort ansiktet var ute.


Til tross for en annerledes, lang og intens fødsel (som endte med at jeg mistet 2,3 liter blod) sitter jeg igjen med en fantastisk følelse. For en urkraft og mestringsfølelse!


Jeg var tilstede og bevisst under hele fødselen. Jeg klarte å stille spørsmålstegn ved medisinske avgjørelser som ble tatt - som elektrode på babyens hode og at det skulle gjøres et klipp.


Jordmødrene og legene var fantastiske og leste fødebrevet jeg hadde skrevet. Lyset var alltid dempet, det var få personer i rommet (med unntak av når det var medisinsk nødvendig med flere) og vi ble hele tiden godt informert om det som skjedde.


Selv under det store blodtapet følte jeg meg trygg og ivaretatt, og det opplevdes ikke som dramatisk.


Hadde det ikke vært for kurset ditt er jeg temmelig sikker på at jeg hadde sittet igjen med en totalt annerledes opplevelse av fødselen, da jeg ofte kan la panikken ta overhånd. Tusen hjertelig takk!"


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Maria? Meld deg på det fødselsforberedende kurset her.

Comments


bottom of page