top of page

Tredjegangsfødende Malenes positive hjemmefødsel: - Det er den fineste fødselen jeg har hatt

Tredjegagnsfødende Malene var redd for at hennes tredje fødsel skulle bli like rask og smertefull som den forrige. Hun ønsket heller ikke føde på sykehus, så planla en hjemmefødsel. De to jordmødre bodde kun 15 minutter unna, så hun tenkte de burde rekke fødselen...


Malenes positive styrtfødse

Her er hennes positive hjemmefødsel:


"6 dager før termin startet fødselen. 


Jeg har født 2 ganger tidligere. Min andre fødsel varte i bare 1,5 timer og den var veldig intens og smertefull på sykehuset. Jeg var redd for en rask fødsel igjen og jeg ønsket ikke å føde på sykehuset denne gangen.


Vi planla en rolig harmonisk hjemmefødsel med 2 dyktige jordmødre som bare bodde 15 minutter unna oss. 


De siste ukene før fødsel opplevde jeg en del murringer. Dette var plagsomt og irriterende.


Torsdag 24.august var jeg hos jordmor og fikk modningsakupunktur. 


På kvelden så jeg og barnefar en film og jeg startet å føle murringer igjen. De var som tidligere og jeg tenkte at fødselen ikke starter ennå. klokken 22.15 tappet barnefar i badekaret til meg og vannet lindret murringene slik som tidligere.Jeg tenkte at det blir nok ikke fødsel i dag heller.


Etter en stund i badekaret fikk jeg en murring som kunne føles som en rie, men den var ikke vond. Jeg fikk en til rett etterpå. Så jeg valgte å sende barnefar på butikken så vi hadde litt snacks igjennom natten i tilfelle dette var fødsel.


Før han dro sa jeg at det blir nok ikke fødsel i natt, men det er uansett greit å ha litt snacks i hus for fødselen kan starte i løpet av de nærmeste dagene. 


Jeg ringte jordmor og fortalte hvordan det føltes og vi ble enig om at jeg skulle se an.


Jeg sa selv at jeg ser an en times tid, for disse murringene/takene var ikke regelmessige og absolutt ikke smertefulle. Jeg hadde en murring mens jeg pratet med jordmor på tlf og vi tenkte begge at jeg kanskje er i tidlig fødsel, så i løpet av helgen ville jeg nok føde.


Kl 22.50 kom barnefar tilbake fra butikken. Murringene hadde tatt seg opp bittelitt nå, men fortsatt ingen smerter og ikke regelmessige. Men de var ganske tette.


Barnefar fylte fødselsbassenget og prøvde å tenne lys og skape god stemning. Jeg satte på affirmasjonene og rolig musikk. Jeg satt i sofaen og fikk en rie til og jeg forstod nå at fødselen var startet.


Nå var klokken 23.00.


Jeg var i dyp avspenning, pustet oppover og fokuserte på å ha åpne håndflater og løs kjeve. Dette fungerte så bra. Jeg hadde ikke smerter. Riene/bølgene var helt overkommelige og jeg tenkte at dette kan jeg klare i mange timer til.


Klokken 23.15 gikk vannet og jeg følte en kraftig tyngdefølelse i underlivet.


Fortsatt ikke smertefullt, men det ble mer intenst. Jeg mestret fortsatt dette med pust og avspenning. Vi ringte jordmor og sa at vannet hadde gått. Vi ble enig om at jordmødrene skulle komme nå, fordi jeg fødte så rask forrige gang. 


Kl 23.20 følte jeg den første pressrien.


Det var 20 minutter siden jeg forstod at jeg var i fødsel, så jeg tenkte at dette kan ikke stemme. Jeg sa derfor ingenting til barnefar.


På dette tidspunktet stod jeg og lente meg på kjøkkenbenken, mens jeg pustet og jobbet med å være avspent.


Etter 30 sekunder følte jeg en enorm trang til å presse.


Jeg sa til barnefar at jeg måtte presse og jeg rev av meg fødselsbleien. Barnefar kom mot meg og satte seg på huk for å se.


Jeg presset en gang og spurte om han kunne se noe.


Jeg fikk plutselig en enorm urkraft i meg og presset en gang til og da kom hele barnet ut på ett press, nå var klokken 23.30! 


Hele fødselen varte i 30 minutter og barnefar tok imot datteren vår på kjøkkengulvet. Vår vakre datter skrek da hun kom ut og alt så bra ut!


Vi fikk noen magiske minutter alene bare vi 3 hjemme på kjøkkenet. Vi tittet på hverandre og begynte å le! Tenk at dette virkelig skjedde!


Jeg hadde enda en styrtfødsel som jeg var så redd for, med barnefar som jordmor!


Jeg hadde ingen smerter og jeg var så trygg og rolig igjennom det hele! Jordmødrene kom 10 minutter etterpå og tok seg av morkake og navlestreng.


Vi ble så godt ivaretatt og jenta vår var frisk og sterk. Dette var en fantastisk opplevelse. Det er den fineste fødselen jeg har hatt, trygg,uredd og kraftfull - tusen takk for kurset ditt!"


Har du også lyst til å forderede deg til fødsel sånn som Malene? Da bør du melde deg på det nettbaserte fødselsforberedende kurset!

Comments


bottom of page