top of page

Kristinas drømmefødsel: - For en mestring!

Kristina ville at hennes andre fødsel skulle bli god, etter en førstefødsel fylt med panikk og frykt. Ved å forberede seg og bruke mentale verktøy fikk hun fødselen hun drømte om.


Her er hennes historie:


"Jeg er andregangsfødende, fødte første barn veldig prematurt i 2020. Den fødselen var full av frykt og panikk. Alt jeg kan huske var smerten og følelsen av å mislyktes. Derfor bestemte jeg meg for at denne gangen skulle det bli annerledes. Jeg skulle gi meg selv en god fødselsopplevelse.

Jeg falt fort for kurset Positiv Fødsel. Begynte å øve tidlig i svangerskapet. Øvde hver kveld på avslapping og brukte oppoverpusten i utfordringer jeg møtte i hverdagen. Allerede da forsto jeg at det kunne ha en positiv effekt. Men var ennå ikke overbevist om at det ville gjøre en stor forskjell under fødsel.


05/05-2022 Kl 23:50 hørte/kjente jeg et «knepp», vannet gikk. Jeg svatt ett øyeblikk, men det gikk fort over til en glede og en ro kom over meg. Jeg var i uke 37 + 3 og evig takknemlig for at babyen ikke lenger var prematur, så jeg ringte bare å informerte sykehuset jeg skulle føde på om at nå var vannet gått. Fikk beskjed om å vente til riene tok seg opp før jeg da skulle ringe igjen . I mellomtiden prøvde jeg å slappe av og tok meg en varm deilig dusj.


Kl 01:30 kom første rie.


Endelig var det i gang! Riene fortsatte gjennom hele natten. Men jeg følte at jeg hadde så kontroll at jeg valgte å ikke vekke mannen ennå. Jeg flyttet meg inn i stuen, tente mine elektriske kubbelys og jobbet godt gjennom hver ri med rolig musikk i bakgrunnen.Kl 06:00 våknet mann og barn. På dette tidspunktet var riene endel kraftigere, men fortsatt håndterbare med oppoverpusten og lydfilene. Jeg ba likevel mannen om å ringe svigermor slik at hun kunne passe på datteren vår og levere i barnehage.


Kl 07:00 var riene ennå ikke regelmessige over lengre tid, men såpass kraftfulle at jeg valgte å ringe føden. Fikk da beskjed om at jeg kunne komme inn på en sjekk om jeg ønsket det. Jeg ble litt bekymret for å bli sendt hjem igjen, men valgte likevel å reise inn.


Kl 08:10 var vi i bilen på vei til sykehuset.


Riene var nå enda ett hakk mer kraftfulle, så bilturen var ikke akkurat en drøm. Likevel var det noe inni meg som bare jobbet på autopilot, pusten gikk og de positive affirmasjonene fra kurset gikk på repeat.


Jeg skal innrømme at jeg ett par ganger tenkte «om jeg nå ikke er i aktiv fødsel så MÅ jeg ha en skikkelig lav smerteterskel». Heldigvis «snappet» jeg kjapt ut av dette tankesettet og tilbake å fokusere på positive tanker.


08:45 parkerte vi utenfor sykehuset og fødselen gikk virkelig fra 0-100.


Jeg kjente: NÅ MÅ JEG PRESSE!


Mannen løp og fant en rullestol mens jeg stod å støttet meg til en blomsterpotte med det som faktisk skulle vise seg å være pressrier!


Plutselig hadde vi enormt dårlig tid. Vi kom oss inn på fødeavdelingen og jeg ble løftet opp i sengen midt i en pressrie. Jordmor sjekket meg og det var full åpning.


De hadde vanskelig for å finne noe god hjerterytme på den lille, så jeg fikk beskjed om å presse alt jeg hadde så lenge jeg klarte under hver ri. Legen ble tilkalt og det var ett øyeblikk ganske så kaotisk inne på det føderommet.


Om det ikke gikk «fort nok» mente de det var nødvendig med sugekopp.


Dette ønsket jeg virkelig ikke og sa tydelig ifra at jeg ville prøve selv, noen rier til. Jeg fikk lov og etter 7 INTENSE MINUTTER med pressrier var han ute! Gutten vår stupte ut i verden!


Utrolig nok hadde jeg bare en liten blødning, tre små skrubbsår og gutten vår var helt frisk og fin.


Jeg sitter igjen med den beste følelsen i verden! For en mestring. Jeg er så stolt over meg selv og så glad for at jeg fulgte instinktet mitt.


Denne fødselen var noe helt annet enn min første, takket være kurset og jobben jeg la ned i den mentale treningen. Det ble ingen vannfødsel som jeg drømte om, men det ble en drømmefødsel likevel!

Så tusen tusen takk Line for kurset ditt. Det gjorde en stor forskjell for meg."


Hvis du også vil forberede deg til fødsel på samme måte som Kristina, bør du sjekke det nettbaserte fødselsforberedende kurset.

Comments


bottom of page