top of page

Evelyns positive vannfødsel: - Det er det råeste jeg har opplevd!

Evelyn hadde allerede én fødsel bak seg. Det hadde vært en fin opplevelse, men de valgte likevel å ta et fødselsforberedende kurs før fødsel nummer to. Det hun og mannen lærte ga dem en enda bedre opplevelse enn de hadde hatt første gangen.

Evelyns positive vannfødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg og mannen min tok kurset sammen og følte begge at vi hadde god kontroll underveis i fødselen med helt spesifikke oppgaver å fokusere på.


Veien til fødestua endte opp med å føles som en hvilken som helst roadtrip og fødselen uten epidural ville jeg gjort om igjen uten å nøle. For en mestringsfølelse og styrke!

Fem dager etter termin hadde jeg flere ganger hatt modningsrier som kom og gikk.


Denne natta kjente jeg at riene vedvarte. Endelig! Jeg brukte både oppust og lydfiler til å slappe av og sovne igjen, noe jeg også benyttet meg av i svangerskapet.


Da riene var så kraftige at jeg ikke fikk sove, stod jeg opp, tente stearinlys, lagde te og leste i ei bok. Det var veldig spesielt og fint å ha en stille stund for seg selv imens hele huset sov.Timene gikk og da resten av familien stod opp trakk jeg meg tilbake til det mørke soverommet. Jeg merket at jeg hadde bedre effekt av å være alene enn sammen med flere og riene fortsatte å komme regelmessig.


Treåringen vår kom inn for å holde meg med selskap og vi leste yndlingsbøkene hans sammen. Han «leste» selv hver gang jeg måtte ta en pause for å puste og var veldig kjærlig og omtenksom.


Etter nærmere 9 timer med rier endret de karakter og ble kraftigere.


Jeg og mannen min bestemte oss for å dra til fødestua.


Sammenlikna med forrige fødsel føltes dette mye mer kontrollert og komfortabelt. Faktisk såpass at vi lurte litt på om det virkelig kunne være ordentlig i gang da vi dro.


Men det var den! Da vi kom inn på sykehuset hadde jeg 5-6 centimeter åpning.

Vi slappet av på senga en liten stund imens jeg hørte på affirmasjonene. Da jordmoren som hadde aftenvakt kom og introduserte seg, snakket vi om hva vi så for oss for fødselen. Jeg fortalte at jeg ønsket å føde i vann og gjerne ta imot barnet selv.


Vi fikk være mye for oss selv inne på fødestua, og jordmoren kom innom for å lytte til babyens hjerterytme innimellom.


Etterhvert tok riene seg opp og vi tappet i badekaret.


Vannet lindret utrolig godt. Da riene ble enda kraftigere fikk jeg puste inn lystgass og det hjalp også på å fokusere på dype og rolige pust.


Jeg fikk kjempegod støtte fra både mannen min som masserte korsryggen min og jordmoren som hjalp meg til å huske på å slappe av i kjeven og skuldrene under kraftfulle rier. Begge veiledet meg da det ble vanskelig å holde fokus på pusten og støttet med gode ord.


Jeg hadde pressrier i kanskje tjue minutter før jordmoren sa «Nå kan du kjenne hodet i åpningen!». Det ga meg helt ny energi å føle hvor nært han faktisk var, etter rundt fire timer på fødestua.


Hodet kom ut og jeg kunne ta imot sønnen min og løfte ham opp til brystet.


Det er det råeste jeg har opplevd - samtidig som hele fødselen hadde en helt spesiell ro over seg.

I etterkant sa jordmoren at hun var imponert over å se hvor godt jeg og mannen jobbet sammen og at hun forsøkte å holde seg på passe avstand for å ikke forstyrre boblen vår, samtidig som hun var tilgjengelig.


Det var virkelig trygt og fint, jeg har aldri følt meg sterkere."


Vil du forberede deg til fødsel sånn som Evelyn? Sjekk ut det fødselsforberedende nettkurset.


Comments


bottom of page