top of page

Andregangsfødende Katarinas drømmefødsel i vann på Storken

Andregangsfødende Katarina satt seg inn hva hun kunne bestemme selv, jobbet aktivt med pusten og forberedte seg til fødselen med Positiv Fødsel-kurset, som gjorde fødsel nummer 2 til en drømmefødsel.

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Det hele startet med rier litt etter midnatt, natt til 12.juli (termindagen), riene begynte rolig og var lette å puste seg igjennom.


Etterhvert som de begynte å bli mer regelmessig og langvarige ringte jeg føden. Siden vi har en tidligere fødsel på grensen til styrtfødsel, ble vi anbefalt å ringe tidlig for å legge en plan. Jeg fikk beskjed om at de gjerne tok imot meg inn så snart jeg var klar, og jeg kjente selv også at siden det potensielt kunne gå fort ville jeg heller komme på føden litt før, så jeg fikk overblikk og mulighet til å forberede meg og snakke med jordmor.


Så vi ankom KK like før 3 om natten. 


Når vi ankom storken, ble vi tatt godt imot av jordmødrene på vakt og vi fikk tildelt fødestue. Jeg ble sjekket og skrevet inn og vi bestemte at siden jeg hadde lite åpning enda skulle vi starte med å prøve å sove litt.


Det funket ikke lenge for min del da riene ganske raskt begynte å ta seg opp såpass at jeg måtte puste meg fokusert gjennom dem, og liggende stilling var absolutt ikke mest ideelt. 


Jeg brukte prekestol en stund før vi fylte i badekaret og jeg fikk bruke det som smertelindring fra rundt 4 om natten. Det var betydelig mye bedre og vi jobbet oss fort og godt til aktiv fase som var fra 6:00. 


Riene ble fort veldig kraftig, men jeg fikk pustet meg godt igjennom dem med hjelp av teknikkene fra kurset, helt frem til over 8 cm og presseriene begynte.


De ble trigget litt tidligere enn ideelt siden vannet ikke hadde gått enda, og fostersekken lå og presset ned på bekkenet.


Jeg fikk likevel jobbet godt med de en stund før jeg lot kroppen overta.


Jeg jobbet med presseriene med god støtte fra jordmødrene og partner, og lille Oliver meldte sin ankomst 07:58, i badekaret og jeg fikk ta imot han selv.


Det var en kraftig og overveldende opplevelse og jeg er så takknemlig for at jeg fikk jobbet så godt og effektivt med kroppen.


Jeg fikk føde i badekar og hente opp gutten min selv. 


Det ble en stor kontrast til fødsel med førstemann som endte på rygg uten følelsen av kontroll. Den gangen hadde vi misfarget fostervann og måtte overvåkes ekstra, og jeg hadde ikke gjort noe forberedelse på pustingen. 


Vi måtte sy et par sting, og med lille gull på brystet og partner ved min side så gikk vi ut av fødsel og inn i barselboblen.


Far fikk klippe navlesnor når den var ferdig pulsert og vi fikk begge uvurderlig hud mot hud med lille gull. Og ammingen kom i gang med en gang.


Deretter slappet vi av på føderommet med frokost og koste oss sammen frem til lillebror ble sjekket av barnelege og vi kunne dra hjem.


Jeg fikk gått igjennom alt jeg lurte på og alle spørsmål som satt igjen fra sist fødsel. Barsel var betydelig fullere enn føden og vi fikk derfor tilbud om dobbelt rom,  noe vi ikke var interessert i.


Jeg var trygg i rollen min, ammingen gikk fint og vi hadde god avlasting hjemme, så vi valgte å reise hjem samme dag som fødselen, noe jeg ikke angrer på.


Jeg har nå hatt to relativt ukompliserte og raske fødsler, uten smertelindring og uten frykt.


Den store forskjellen hos meg ble forberedelser.


Med lillebror satte jeg meg litt inn hva jeg kan bestemme selv, jeg jobbet aktivt med pustingen og forberedte meg til fødselen med kurset ditt, som gjorde fødsel nummer 2 til en drømmefødsel, samt at jeg slapp all overvåking og kunne bevege meg fritt og kun lytte til kroppen. 


Selv om ikke alle deler av kurset var like relevant for meg så var de delene jeg brukte uvurderlig for å få den fantastiske opplevelsen jeg fikk.


Jeg var trygg, rolig og lot kroppen gjøre den jobben den var laget for."


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Katarina? Meld deg på det fødselsforberedende kurset her.


Comments


bottom of page