Hva er hypnofødsel?

Hypnofødsel, eller hypnobirthing som det er bedre kjent for i Storbritannia, er et fødselsforberedende kurs designet for å hjelpe deg til å føle deg trygg, sterk og ivaretatt under fødselen.  

 

Det er en metode som fokuserer på mental trening, avspenning og pusteteknikk for fødsel.

 

Det gir deg den viktige informasjon om kroppen din (hvordan livmoren fungerer, hva som skjer under fødselen og hvordan du best kan spille på lag med kroppen) og valgene dine.

 

Du lærer du avspenningsteknikker, og får tilgang til lydiler med avspenning - så du kan lære deg hvordan du bedre slapper av og finner roen fra første dag du begynner på kurset.

Dette er for å gi deg de beste forutsetningene for en positiv fødselseopplevelse.

 

En positiv fødsel?

Er ikke fødsel helt grusomt, da?

12 tips til en positiv fødsel

Hvis du er som meg (Line - hei! Les mer om meg her) var, så tenker du kanskje at 'en positiv fødselsopplevelse' høres litt urealistisk ut.

 

Spesielt hvis du har hørt fødselshistorier fra venner og familie - og ikke minst sett det på film.

Jeg husker hvordan det var, jeg har vært der selv. 

Men jeg tenkte at det måtte være noe der ute som kunne hjelpe meg å forstå hva som skulle skje, og gi meg praktiske teknikker som jeg kunne bruke.

 

Jeg letet og letet, men fant ikke informasjonen jeg ville ha.

 

Jeg begynte å tvile på om jeg faktisk kunne klare det.

 

Så ble jeg fortalt om hypnofødsel, eller hypnobirthing, på en jordmortime i England der jeg bodde…

 

Jeg synes det hørtes ganske hippie og alternativt ut – hva betydde egentlig ”hypno”?

 

Jeg googlet det. Hypnofødsel handlet om å lære seg avspenningsteknikker og verktøy som kunne hjelpe meg til å få en positiv fødselsopplevelse.

 

Noe jeg kunne se tilbake på med glede. Det høres jo for godt ut til å være sant?

Men jeg tenkte på det i flere uker, og skjønte til slutt at jeg måtte booke et kurs.

 

Over fire uker ble vi kjent med metoden som endret ALT. Og som gjorde at fødselen ble den råeste opplevelsen i mitt liv!

 

Vi skjønte plutselig hvorfor avspenning, pusteteknikk for fødsel og informasjon ikke var nyttig, men ESSENSIELLE verktøy for en god fødsel.

 

Da jeg oppdaget hvordan hypnobirthing gjorde fødselen min til den råeste opplevelsen i mitt liv, så visste jeg at det var ingen vei tilbake. Jeg bare MÅTTE ta det med hjem til Norge.

Så her er vi!

 

Positiv Fødsel er altså et fødselsforberedende kurs med fokus på mental trening, avspennings- og pusteteknikker og den viktige informasjonen som du trenger i forkant av fødselen. 

 

Det er designet for å gi deg en trygg, rolig og positiv fødselsopplevelse for deg og ditt barn, og kan tas som svangerskapskurs på nett.

Hypnobirthing er en metode som brukes over hele verden til å forberede kvinner for fødsel, både mentalt og fysisk. 

I Storbritannia har de nå blitt så store tilhengere av KG Hypnobirthing at de har tatt hypnofødsel inn i det offentlige helsevesenet. Men i Norge har de aller fleste aldri hørt om det. 

Hypnofødsel har ikke røtter i den dramatiske scenehypnosen som du ser på TV. Det er et logisk svangerskapskurs som bidrar til trygghet, ro og avspenning, under både graviditeten og fødselen. 

 

Ved å forstå hvordan kroppen og hjernen fungerer under fødselen, kan man ta bort frykten for å føde - og det er her nøkkelen ligger. Om frykten for å føde forsvinner, kan man spille på lag med kroppen og musklene som brukes, for å få en best mulig fødselsopplevelse - uansett hvordan fødselen utarter seg.

Dette kurset er ikke bare for de som planlegger en naturlig fødsel - det er for alle som skal føde, og deres fødepartnere.

Les mer om fødselsforberedende kurs i hypnofødsel.

Hvordan kan jeg hjelpe deg med din fødselsforberedelse? Send meg en melding her!

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest Social Icon

info@positivfodsel.no

+47 46 52 25 35

© 2020 Positiv Fødsel