Ta kontakt med oss i dag for mer informasjon!

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest Social Icon

© 2019 Positiv Fødsel

Hvem står bak Positiv Fødsel?

Hvis du er som de aller fleste gravide, er sannsynligheten for at du har hørt at fødsel "er helt grusomt" nesten 100% (ok, jeg har ikke statistikk på det, men jeg er villig til å vedde ganske mye!).

Kanskje til og med før du ble gravid også. For er det noe mennesker liker å snakke om, så er det negative fødselshistorier. Og media hjelper heller ikke - har du noen gang sett en normal fødsel på TV? Mest sannsynlig ikke.

Mest sannsynlig vet du ikke engang hvordan en normal fødsel ser ut - det gjorde ikke jeg.

(Spoiler: reality programmer som handler om fødsel er ikke ekte. De er tilgjort, klippet og nøye utvalgt (les: de kompliserte og dramatiske fødslene).

 

For vet du hva? Vanlige fødsler er skikkelig kjedelige å se på. Det er helt sant. Det er ikke mye som skjer under et normalt forløp. Det tar ofte lang tid, det er mye pusting og venting.

 

Og det blir ikke bra TV av det. Heller ikke gode historier å fortelle blant familie og venner.​

Men kanskje du er som meg, og tenker at fødselen din kan bli bedre enn alle disse historiene du hører?

Kanskje du tenker at det må være noe der ute som kan gi deg en bedre opplevelse?

Det var akkurat det jeg undret meg over i 2016 da jeg var gravid med mitt første barn.

Hei! Jeg heter Line Sloper-Svanevik, jeg er sertifisert yogalærer (for gravide og nybakte mammaer), KG Hypnobirthing instruktør, journalist og tobarnsmor.

 

Jeg har hatt to fantastiske (men på papiret veldig ulike) fødsler ved hjelp av hypnofødsel - eller hypnobirthing, som det er bedre kjent som i Storbritannia og USA.

Jeg oppdaget hypnofødsel i England da jeg var gravid med mitt første barn i 2016, og måtte jobbe litt med å overbevise mannen min Adam, da han syns det hørtes "litt for hippie" ut. Det fikk han fort motbevist - for metoden hypnofødsel er ekstremt logisk, basert på anatomi og vitenskap.

 

Etter et 12-timers fødselsforberedende kurs hos en lokal KG Hypnobirthing instruktør, ble vi begge store tilhengere av metoden. Vi hadde svært godt utbytte av alt vi lærte på kurset, og hadde som resultat en positiv fødselsopplevelse. 

Da barn nummer to ble født i 2019, bygget vi på det vi hadde lært i 2016, og tok videre et nytt oppfriskende fødselsforberedende kurs. Denne fødselen ble på fødestuen Storken i Bergen, og ble akkurat sånn som jeg hadde forestilt meg; rolig, trygg, ukomplisert og avslappende - og i vann. En skikkelig drømmefødsel.

 

Jeg var så avslappet under fødselen at Adam flere ganger spurte jordmoren om jeg sov - noe vi begge kunne le av i ettertid, for det gjorde jeg altså ikke. Men det sier litt om hvor godt teknikkene jeg hadde tilegnet meg fungerte. 

I juni 2019 dro jeg til England og tok lærerutdannelsen KG Hypnobirthing, og nå ønsker jeg å skape en føderevolusjon i Norge, med mye inspirasjon hentet fra England, der de nå bruker hypnobirthing i det offentlige helsevesenet.

Med meg på laget har jeg fysioterapeut og NLP-instruktør Marianne Svanevik, som har over 30 års erfaring med kvinnehelse.

 

 

 

 

For mer informasjon, og for å booke et kurs, send meg en e-post her. Du kan også følge meg på Instagram @positivfodsel.