Ta kontakt med oss i dag for mer informasjon!

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest Social Icon

© 2019 Positiv Fødsel

Hva er Positiv Fødsel?

Positiv Fødsel?

 

Men er ikke fødsel helt grusomt, da?

Hvis du er som meg (Line - hei! Les mer om meg her), så tenker du kanskje at 'en positiv fødselsopplevelse' høres litt flåsete ut.

 

Spesielt hvis du har hørt fødselshistorier fra venner og familie - og ikke minst sett det på film.

Jeg husker hvordan det var, jeg har vært der selv. 

Men jeg tenkte at det måtte være noe der ute som kunne hjelpe meg å forstå hva som skulle skje, og gi meg praktiske teknikker som jeg kunne bruke.

 

Jeg letet og letet, men fant ikke informasjonen jeg ville ha.

 

Jeg begynte å tvile på om jeg faktisk kunne klare dette.

 

Så ble jeg fortalt om hypnobirthing på en jordmortime i England der jeg bodde… Det hørtes jo ganske hippie og alternativt ut – hva betydde egentlig ”hypno”?

 

Jeg googlet det. Hypnobirthing handlet om å lære seg avspenningsteknikker og verktøy som kunne hjelpe deg til å få en positiv fødselsopplevelse.

 

Noe jeg kunne se tilbake på med glede. Det høres jo for godt ut til å være sant?

Men jeg tenkte på det i flere uker, og skjønte til slutt at jeg måtte booke et kurs.

 

Over fire uker ble vi kjent med metoden som endret ALT. Og som gjorde at fødselen ble den råeste opplevelsen i mitt liv!

 

Vi skjønte plutselig hvorfor avspenning, pusteteknikker og informasjon ikke var nyttig, men ESSENSIELLE verktøy for en positiv fødselsopplevelse.

 

Da jeg oppdaget hvordan hypnobirthing gjorde fødselen min til den råeste opplevelsen i mitt liv, så visste jeg at det var ingen vei tilbake. Jeg bare MÅTTE ta det med hjem til Norge.

Så her er vi!

 

Positiv Fødsel er altså et fødselsforberedende kurs med fokus på mental trening, avspennings- og pusteteknikker og den viktige informasjonen som du trenger i forkant av fødselen. 

 

Det er designet for å gi deg en trygg, rolig og positiv fødselsopplevelse for deg og ditt barn, og kan tas som nettkurs her eller i Bergen.

Hypnobirthing er en metode som brukes over hele verden til å forberede kvinner for fødsel, både mentalt og fysisk. 

I Storbritannia har de nå blitt så store tilhengere av KG Hypnobirthing at de har tatt hypnofødsel inn i det offentlige helsevesenet. Men i Norge har de aller fleste aldri hørt om det. 

 

Hypnofødsel har ikke røtter i den dramatiske scenehypnosen som du ser på TV. Det er et logisk fødselsforberedende kurs som bidrar til trygghet, ro og avspenning, under både graviditeten og fødselen. 

 

Ved å forstå hvordan kroppen og hjernen fungerer under fødselen, kan man ta bort frykten for å føde - og det er her nøkkelen ligger. Om frykten for å føde forsvinner, kan man spille på lag med kroppen og musklene som brukes, for å få en best mulig fødselsopplevelse - uansett hvordan fødselen utarter seg.

Dette kurset er ikke bare for de som planlegger en naturlig fødsel - det er for alle som skal føde, og deres fødepartnere.

 

 

 

Vi er KG Hypnobirthing-sertifisert. Metoden KG Hypnobirthing er utviklet av Britiske Katharine Graves, og var det første hypnofødselkurset i England.​